Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry: Ozljeda gležnja mi je pomogla

Stephen Curry je 2012. godine bio „dvosjekli mač“ za Warriorse. Znali su da moraju zadržati igrača takvih sposobnosti, ali je u to vrijeme imao i problema s gležnjem, stoga je njegov ostanak bio pod velikim upitnikom. Danas, imaju sreće što su investirali 44 milijuna dolara jer im je on to sve zasad vratio naslovom prvaka te titulom MVP-a.

Generalni menadžer ekipe iz Oaklanda, Bob Myers, na pravi način zna objasniti tadašnju situaciju sa Curryem: „Odlučili smo se kladiti na nekoliko stvari. Kladili smo se tko je on kao ljudsko biće. Kladili smo se na njegove sposobnosti. Kladili smo se na činjenicu da je on tip igrača koji će učiniti sve u svojoj moći da se vrati te bude još inteligentniji i vrjedniji. Volio bih da smo ga više platili.“

„Stvar sa gležnjem ga je potaknula da radi pametnije. Svim snagama se borio da se ne dogodi opet takva situacija. Ipak, da nije bilo ozljede gležnja, možda ne bi imao istu srž snage i volje za poboljšanjem i radom na sebi“, tvrdi vlasnik Golden State Warriorsa Joe Lacob.

Curry je nakon niza problema s gležnjem, promijenio fizički pristup igri te su upravo reakcije na tu ozljedu bile glavna vodilja da postigne izvanrednu karijeru i rezultate. Sjetimo se samo lanjskog briljantnog finala protiv Clevelanda, gdje je prosječno postizao 26 poena i 6,3 asistencije po utakmici. Curry neprestano opravdava svojim rezultatima svoj napredak. Ove sezone je također nanizao brojne rekorde. Npr. 22. siječnja je postigao svoj drugi triple-double sezone i sedmi u karijeri (39 poena, 12 asistencija i 10 skokova). Pacersima je utrpao 8 trica, dovoljnih za sveukupnih 200 u sezoni, te tako postao prvim igračem u povijesti NBA lige koji je postigao 200 trica u četiri sezone – zaredom.

„Nakon operacije gležnja, definitivno sam svoju radnu etiku vozio sa sobom kući. Ona me je usmjeravala da svaki dan iskoristim najbolje što mogu. Bilo je vrijeme kad sam se bojao igrati košarku, a kamoli igrati na visokoj razini. Sada, pokušavam izvući što više zabave dok igram. Ne prisjećam se baš rado operacije i rehabilitacijskog procesa, ali je istina, uživam u činjenici kako sam iz toga izašao još jači“, odgovara chef Curry.

Latest Posts

NE PROPUSTITE