Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry potpisuje najveći ugovor u povijesti lige?

Golden State Warriorsi su osvojili ove sezone drugu titulu u tri godine, a ukupno petu (1947., 1956., 1975., 2015. i ove 2017.godine). Čak devet njihovih igrača postaju slobodni ovog ljeta. Prioritet Warriorsa je svakako nastavak suradnje sa Stephenom Curryjem i Kevinom Durantom.

Razigravač Stephen Curry će ovog ljeta dobiti maksimalni petogodišnji ugovor vrijedan 205 milijuna dolara, jer za to ispunjava uvjete.

,,Učinit ćemo sve što je do nas da ostane ovdje i bude sretan,“ rekao je Joe Lacob. ,,Znam da želi biti ovdje, i mi to želimo. Dakle, ne vidim nikakve prepreke u pogledu nastavka suradnje.“

Prije početka svoje četvrte NBA sezone, Curry je u listopadu 2012. godine potpisao novi četverogodišnji ugovor vrijedan 44 milijuna dolara. Taj ugovor je počeo da teče od ljeta 2013. godine (kada je Curryju istekao četverogodišnji rookie ugovor) i ovog ljeta je završio. Možemo reći da je Curry jedan od najvećih zvijezda ljetne tržnice.

Tijekom ove sezone je Curry naglasio kako sebe ne vidi u nekoj drugoj momčadi. Svi preduvjeti za nastavak suradnje su tu, jedino je pitanje hoće li se Curry odreći dijela plaće da bi Warriorsi mogli potpisati nove ugovore s ostalim njihovom  slobodnim igračima.

Ako potpiše ovaj novi 205 milijuna dolara vrijedan ugovor postat će to najveći ugovor ikada u NBA ligi. Podsjećamo da je prošlog ljeta Mike Conley potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 153 milijuna što je tada (i još uvijek je) najveći u povijesti lige. No pitanje je hoće li samo Curry dobiti ugovor preko 200 milijuna pošto postoji još nekoliko kandidata za slične ugovore (Chris Paul, Blake Griffin, Gordon Hayward). U svakom slučaju očekuje nas zanimljivo ljeto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE