Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry s 36 poena “potopio” Miami, Johnson zabio za pobjedu

Sinoć je odigrano devet NBA utakmica, a vidjeli smo brojne uzbudljive utakmice s nekoliko iznenađenja. Golden State Warriorsi su na krilima Stephena Curryja svladali Miami, Netsi su sa zvukom sirene upisali pobjedu protiv Oklahome, a Knicksi su ponovno s Carmelom Anthonyjem na parketu svladali Spurse.

Golden State Warriorsi trenutno su momčad u najboljoj formi u cijeloj ligi, a to su i potvrdili pobjedom protiv Miamija 123:114, što im je sedmo uzastopno slavlje. Gledali smo atraktivnu utakmicu s velikim brojem poena, a gotovo je cijelim susretom u prednosti bio Golden State. Warriorsi su susret “prelomili” početkom treće četvrtine, kada serijom 7-0 odlaze na 13 poena prednosti i to uspješno održavaju do kraja susreta. Približio se Miami u jednom trenutku na četiri poena zaostatka, ali nije dugo trebalo da Curry ubacio svoju novu tricu i ponovno vrati mirniju prednost i odvede ekipu do pobjede.

Curry je upisao 36 poena (8 trica, jednako kao cijela ekipa Heata) i 12 skokova, a odličan je bio i David Lee s 32 poena i 14 skokova. Warriorsi su ukupno pogodili 15 trica od 29 pokušaja te s takvim šutom iz igre mogu pobijediti svakoga. LeBron James predvodio je Miami s 26 poena, Dwyane Wade upisao ih je 22, a Chris Bosh 19. Ovo je Miamiju tek treći poraz na domaćem parketu ove sezone.

Brooklyn Netsi uspjeli su se vratiti iz zaostatka od 16 poena i slaviti protiv Oklahome 95:93. Thunder je vodio sa 16 poena u trećoj četvrtini, sedam minuta prije kraja imali su deset poena prednosti, ali tada kreće veliki preokret Netsa, koji serijom 14-0 dolaze do prednosti u zadnjim minutama. Koševima Kevina Duranta i Sergea Ibake Oklahoma je poravnala, a Netsi su imali pet sekundi za zadnji napad. Dali su loptu u ruke Joea Johnsona, koji je već pogodio brojne šuteve za pobjedu, a to je i ponovno učinio, zabivši s vrha reketa šut preko Ibake sa zvukom sirene za veliko slavlje igrača Netsa.

Johnson je ukupno na utakmici postigao 9 poena, a prvo ime susreta bio je Deron Williams s 29 poena, a dobar je bio i Paul Pierce s 18 poena. Netsi su stalno udvajali Kevina Duranta koji je ubacio 24 poena, ali i samo šutirao 13 puta, budući da je obrana Netsa stalno igrala agresivno na njemu i dopuštala ostalim igračima da vode igru.

Carmelo Anthony vratio se na parket nakon tri propuštene utakmice (tri poraza Knicka) i odmah odveo svoju ekipu do velike pobjede. Knicksi su rezultatom 105:101 u gostima svladali San Antonio Spurse, a Melo je bio odličan s 27 poena i 12 skokova. Bila je ovo veoma izjednačena utakmica u kojoj su Spursi imali vodstvo tijekom prvog, a Knicksi tijekom drugog poluvremena. U posljednjih 30 sekundi ušlo se s izjednačenim rezultatom, a nakon promašaja Carmela Iman Shumpert skače u napadu i postiže koš za prednost Knicksa. Na drugoj strani je tricu promašio Marco Belinelli, a zatim je Anthony mirno pogodio dva bacanja za potvrdu pobjede.

Uz Anthonyja odličan je bio Shumpert s novim rekordom karijere od 27 poena (šut 10/13, trica 6/8), dok je Amar’e Stoudemire ubacio 11 poena. Belinelli je bio jedini raspoloženi igrač Spursa s također rekordom karijere od 32 poena (šut 12/16, trica 6/9), ali izostao je veći doprinos ostalih igrača za pobjedu.

U kategoriju iznenađenja možemo svrstati pobjedu Memphisa nad Phoenixom 99:91, što je Sunsima tek peti domaći poraz ove sezone. Bio je ovo susret s brojnim preokretima, budući da je Memphis dobio drugu četvrtinu s 31:15, Sunsi treću s 32:16, a Memphis ponovno četvrtu s 30:18. Na ulazu u posljednju četvrtinu Sunsi nisu postigli poen cijelih pet minuta, što je ih je koštalo pobjede. Zach Randolph ubacio je 20 poena i uhvatio 15 skokova kod Memphisa, dok je na drugoj strani Goran Dragić ubacio 33 poena uz 7 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Portland je lakoćom, rezultatom 134:104, svladao Bobcatse uz 25 poena Wesa Matthewsa i 24 Damiana Lillarda. Pogodili su 21 tricu, čime su izjednačili rekord franšize postavljen ranije ove sezone protiv Sixersa, a postali su i jedina NBA ekipa u povijesti koja je u jednoj sezoni imala više od jedne utakmice s pogođenih preko 20 trica. Philadelphia je slavila sa 113:104 na gostovanju kod Kingsa. Thaddeus Young upisao je 28, a Evan Turner 24 poena za pobjednike, dok je kod Kingsa ponovno velike brojne ostvario DeMarcus Cousins s 33 poena i 14 skokova.

NBA rezultati, 2. siječanj:

Cleveland Cavalers – Orlando Magic 87:81
Miami Heat – Golden State Warriors 114:123
Chicago Bulls – Boston Celtics 94:82
Oklahoma City Thunder – Brooklyn Nets 93:95
San Antonio Spurs – New York Knicks 101:105
Phoenix Suns – Memphis Grizzlies 91:99
Utah Jazz – Milwaukee Bucks 96:87
Portland Trail Blazers – Charlotte Bobcats 134:104
Sacramento Kings – Philadelphia 76ers 104:113

Latest Posts

NE PROPUSTITE