Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry sjajan u “gaženju” Bullsa, triple-double učinci Jamesa i Westbrooka

Nakon jednog dana pauze zbog Dana zahvalnosti, sinoć je u NBA ligi odigrano deset utakmica. Nastupe su upisala i dvojica hrvatskih košarkaša – Bojan BogdanovićDragan Bender, dok su Mario HezonjaAnte Žižić opet gledali svoje suigrače s kraja klupe.

Indiana Pacers – Toronto Raptors 107:104

Košarkaši Indiane nastavljaju igrati na visokoj razini, a protiv neugodnih Raptorsa upisali su već petu pobjedu u nizu. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su Pacersi anulirali dvoznamenkasti zaostatak i preuzeli vodstvo, nakon čega više nisu ispuštali prednost. Sada imaju 11 pobjeda, isto kao i njihovi suparnici, te nastavljaju dokazivati da su puno bolji nego se predviđalo prije početka sezone.

Victor Oladipo opet je bio najbolji strijelac kod domaćina, ubacio je 21 koš, a novu odličnu partiju imao je naš Bojan Bogdanović, koji je susret završio s 19 poena uz 50 posto šuta iz igre (8/16), iako je trice gađao slabih 1/5. Tome je dodao po jedan skok i ukradenu loptu, a također treba spomenuti 18 poena i sedam skokova Lancea Stephensona, koji je odigrao sjajno drugo poluvrijeme.

Kod Toronta je prednjačio Kyle Lowry s 24 poena, 10 skokova i osam dodavanja, a po 16 koševa postigli su Norman PowellFred VanVleet.

Phoenix Suns – New Orleans Pelicans 91:115

Pelicansi su na krilima centarskog para Davis – Cousins došli do treće pobjede zaredom, na gostujućem terenu bili su bolji od slabašnih Sunsa. Košarkaši Phoenixa bili su u egalu tek nešto više od pet minuta, nakon čega su gosti iz New Orleansa preuzeli uzde u svoje ruke i došli do dvoznamenkaste prednosti do kraja prve dionice. Vodstvo New Orleansa samo je raslo tijekom utakmice do konačnih plus 24.

Anthony Davis je predvodio Pelikane s 23 poena i devet skokova, DeMarcus Cousins postigao je 19 koševa uz 10 skokova i 6 asistencija, dok je 18 poena dodao Jrue Holiday. U redovima Phoenixa s 18 ubačaja najbolji je bio TJ Warren, a jedan koš manje zabio je Tyler Ulis. Dragan Bender proveo je samo 16 minuta na parketu, a utakmicu je završio sa skromnim učinkom od dva poena i isto toliko skokova.

Cleveland Cavaliers – Charlotte Hornets 100:99

Cavsi i dalje imaju očitih problema u igri, što se vidjelo i sinoć protiv Hornetsa. U neizvjesnoj utakmici uspjeli su iščupati minimalnu pobjedu, i to uz dosta sreće, jer su gosti u posljednjem napadu u dva navrata promašivali šut za pobjedu. Na kraju se ipak broji samo pobjeda, i to već sedma u nizu za prošlogodišnje finaliste NBA lige.

LeBron James je upisao odličan triple-double učinak s 27 poena, 16 skokova i 13 asistencija, dok je drugi najbolji strijelac momčadi bio JR Smith sa 16 postignutih koševa. S druge strane, Dwight Howard je pružio odličnu partiju s 20 poena i 13 skokova, a po 17 koševa ubacili su Michael Kidd-GilchristMarvin Williams.

Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons 98:99

Jedno od najvećih iznenađenja ove sezone, Detroit Pistonsi, brzo su zaboravili na poraz od Clevelanda te su se vratili pobjedama. Sinoć su u Oklahoma Cityju slavili protiv Thundera, uz dosta muke. Domaćini su pune tri četvrtine držali prednost, no u posljednjoj dionici popustila im je koncentracija, što su Pistonsi znali iskoristiti. Preuzeli su vodstvo koje su čuvali do kraja susreta, a Russell Westbrook nije pogodio šut za pobjedu u posljednjim sekundama susreta.

Andre Drummond je sa 17 koševa vodio svoju ekipu, a tome je dodao i 14 skokova, a s 15 poena iskazao se i Ish Smith. Kod Thundera je još jednom sjajan bio Russell Westbrook, koji je upisao drugi triple-double učinak u posljednja tri susreta s 27 koševa, 11 skokova i 11 asistencija, a s 20 poena i osam skokova pratio ga je Carmelo Anthony.

Golden State Warriors – Chicago Bulls 143:94

Trener Warriorsa Steve Kerr odlučio je protiv najgore momčadi lige odmoriti Kevina DurantaDraymonda Greena, ali to se uopće nije primjetilo u igri trenutnih NBA prvaka. Do početka druge dionice rezultat je bio neizvjestan, a tada su košarkaši Golden Statea pokazali zašto su jedna od najopasnijih momčadi na svijetu. Do velikog odmora pobjegli su na plus 21 na krilima odličnog Stephena Curryja, koji je samo u drugoj četvrtini ubacio 26 poena. U drugome dijelu nastavila se dominacija domaćeg sastava, što je rezultiralo pobjedom s 49 koševa razlike.

U “gaženju” Bullsa najviše su se istakli Splash Brothersi – Curry se zaustavio na 33 ubačaja, dok je Klay Thompson postigao 29 poena. Sa 17 koševa također je dobar bio Nick Young. Bullse je s 21 poenom vodio Jerian Grant, a 14 koševa zabio je odlični rookie Lauri Markkanen.

Ostali rezultati:

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 125:127

Atlanta Hawks – New York Knicks 116:104

Boston Celtics – Orlando Magic 118:103

Minnesota Timberwolves – Miami Heat 97:109

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 104:92

Latest Posts

NE PROPUSTITE