Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry vjeruje u projekt Warriorsa

Dvostruki najkorisniji igrač lige, Stephen Curry, ne misli da će Golden State Warriorsi imati problem s kretanjem lopte u napadu. Dodali su u svoj roster jednog od najdominantnijih i najproduktivnijih šutera na planeti, što svakako zahtjeva veliku prilagodbu, s individualne i kao i od strane ekipe. Reporterka ESPN mreže, Hannah Storm, upitala je Curryja o rješavanju problema protoka lopte u ekipi s četiri All-Star igrača.

Imamo dosta IQ kapaciteta u ekipi, kao i dosta nesebičnih momaka, tako da ćemo pronaći način“, rekao je Curry tijekom dodjele ESPY nagrada u srijedu. „Možda ćemo morati malkice promijeniti uloge, ali većinom, kada se zabavljamo u igri i oslanjamo jedan na drugog igrajući skupa, mislim da tada igramo najljepšu košarku.  Nadam se da ćemo proći kroz taj period tranzicije što prije.“

Curry nije promijenio ploču – još uvijek misli da ih očekuju izazovi kroz sezonu. Istaknuo je da ne očekuje ništa lako, a kada je reporterka Storm spomenula stav Komesara Adama Silvera o supertimovima, odgovorio je činjenicom da su također izgubili dosta igrača.

Neću se žaliti zbog toga“, rekao je. „Siguran sam da će ekipa izgledati drugačije. Očigledno je da smo izgubili neke ključne momke: Harrisona Barnesa, Andrewa Boguta, Mo Speightsa, Leandra Barbosu, momke koji su mnogo značili nama i mnogo doprinijeli uspjesima ekipe. Dakle, odrekli smo se dosta toga za potpis Kevina Duranta, ali ćemo biti drugačiji tim. Na kraju dana, ništa nije zagarantirano. Želimo izaći na parket i boriti se, što sigurno neće biti lak zadatak.“

Curry i suigrači trebaju biti puni samopouzdanja i vjerovati u pozitivan ishod ovog projekta, te shvatiti da imaju potencijal stvoriti dinastiju. S druge strane, trebaju izbjeći mišljenje da će pobjede dolaziti same i ne smiju podcjenjivati nikoga. Curry zna to veoma dobro, te da i kad naslov izgleda neizbježan, mora biti zarađen.

Warriorsi u svom rosteru imaju vjerojatno najviše talenta u cijeloj NBA, te su sigurno glavni favoriti za naslov prvaka. Igraju u pravom sistemu te kulturi koja ne pokazuje loše znakove po ekipu. Curry je potpuno u pravu kada govori o nesebičnosti ekipe, što sigurno predstavlja jedan od razloga Durantovog odabira na početku ljeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE