Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry zabio za važnu pobjedu Warriorsa, Netsi u doigravanju

U noći s utorka na srijedu odigrane su svega tri utakmice najjače košarkaške lige svijeta (NBA), no uzbuđenja nije nedostajalo.

Golden State Warriorsi i Dallas Mavericksi sastali su se u Teksasu, a to je bila ujedno i velika borba za mjesto u doigravanju, odnosno hvatanje što povoljnije pozicije uoči istog. Dallas je u susret ušao kao osmoplasirani sastav Zapadne konferencije, a Golden State kao šesti. Susret je odlučen 0,1 sekundu prije kraja produžetka dalekometnom dvicom Stephena Curryja.

Dallas je imao priliku riješiti utakmicu u regularnom dijelu, no pri posljednjoj akciji je izgubio loptu i ostao bez prilike za upućivanjem šuta. I u produžetku je imao četiri poena razlike, ali su domaći koš, osim Curryja, tricama zatrpali Klay Thompson (4) i Jordan Crawford (5) čime su zadržali Golden State u igri do samog kraja.

Dallas je pobjedom pao na deveto mjesto poretka Zapadne konferencije s pola utakmice zaostatka za Phoenixom i Memphisom. Golden State je pak ostao šesti, ali pobjedama u zaostalim utakmica u odnosu na Portland može i do petog mjesta koje trenutno okupiraju Trail Blazersi.

Brooklyn je noćas slavio domaću pobjedu protiv Houstona 105:96, čime si je osigurao doigravanje po prvi put nakon osam godina izbivanja. Joe Johnson je predvodio Netse do velikog slavlja s 32 poena, dok je Shaun Livingston pridodao 17. Netsi su upisali i 14. uzastopnu domaću pobjedu, što je najdulji niz domaćih pobjeda u klupskoj povijesti, ali i najbolji od svih ostalih momčadi u ovoj sezoni.

Bila je ovo ujedno i prva pobjeda Brooklyna protiv Houstona od ožujka 2006. godine, te prva domaća još od ožujka 2003. godine.

Rocketse je po broju koševa predvodio James Harden (26), no treba naglasiti da su Rocketsi još jedan susret odigrali bez Dwighta Howarda kojeg muči lijevo stopalo.

U najizvjesnijem susretu večeri Portland je kao gost slavio kod Los Angeles Lakersa 124:112, a do pobjede su ga predvodili Damian Lillard i LaMarcus Aldridge. Lillard je ubacio 34 poena, a Aldridge je pridodao 31 uz čak 15 skokova. Portland se pobjedom približio četvrtoplasiranom Houstonu na svega 1,5 utakmicu u utrci za posljednjim mjestom koje donosi prednost domaćeg parketa u prvom krugu doigravanja.

Lakerse je s 40 poena predvodio Nick Young, ali to nije bilo dovoljno da se spriječi 49. poraz (25 pobjeda) sezone, što se nije dogodilo još od sezone 1993/94. Lakersi nisu izgubili 50 utakmica u sezoni još od 1975. godine, kada je klub okončao sezonu s omjerom 30-52.

NBA rezultati, 1. travnja:

Brooklyn Nets – Houston Rockets 105 : 96
Dallas Mavericks – Golden State Warriors 120 : 122
Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 112 : 124

Latest Posts

NE PROPUSTITE