Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Curry: Želimo srušiti rekord Bullsa

Cijela sezona 2015-16 je u znaku Golden State Warriorsa i mogućeg rušenja rekorda Chicago Bullsa iz 1996 godine koji su te godine došli do omjera 72-10.

S rušenjem rekorda Bullsa, Warriorsi bi postali prva NBA ekipa ikada s manje od 10 poraza u sezoni što bi bio dodatni izazov za neke buduće dinastije. Warriorsi su trenutno na omjeru 62-6 i do kraja sezone imaju još 14 utakmica, od toga 9 u svojoj dvorani gdje nisu izgubili od 27.01.2015 kada su ih pobijedili, zanimljivo, upravo Chicago Bullsi, što ih dovodi u situaciju da su jako blizu rušenja ovog legendarnog rekorda. Problem bi mogao biti teži raspored do kraja (čak 3 utakmice sa Spursima, 2 s Memphisom, 2 s Minnesotom, Clippersi, Boston, Dallas, Portland, Washington, Utah i Philadelphia) i moguće odmaranje prvih zvijezda za teški playoff ritam.

Na pitanje na koje cijelu sezonu odgovaraju u istom stilu, osvrnu se najbolji igrač Dubsa Stephan Curry: «Iz nekog razloga svi još pričaju o Bullsima iz 95-96, zato želim srušiti rekord

Rušenje ovog rekorda posebnu dimenziju dalo bi karijeri trenera Warriorsa, Steveu Kerru, koji je kao igrač i član Bullsa bio dio ekipe koja je taj rekord postavila, a sada je u situaciji popraviti ga i definitivno se upisati kao kandidat za hall of fame iako je trener tek od 2014. godine. «Ne opterećujem se brojevima, zato imamo tako dobru sezonu, ne razmišljamo o stvarima koje nisu važne.», izjavio je Kerr i pritom potvrdio nevjerojatnu mentalnu snagu Warriorsa koji su često nepravedno osporavani zbog svog načina igre.

Srušili rekord ili ne, čak i da neka ekipa ostvari 82 pobjede u sezoni, teško da će itko nadjačati karizmu Chicago Bullsa iz sezone 1995-96. Ipak,  priznanje Warriorsima treba odati zbog činjenice da se oni bore s puno više nevjerice i imaju manju potporu javnosti nego sto su je Bullsi imali tih godina, čak je i Stephan Curry često bio osporavan od strane NBA legendi. Ovakav niz uz takve okolnosti dokazuje pravu snagu Warriorsa koji moraju misliti ipak malo dalje, jer rušenje rekorda bez da osvoje naslov, neće im značiti puno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE