Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas bolji od Bostona, Orlando od Atlante

Šest je utakmica NBA lige odigrano u noæi s ponedjeljka na utorak po srednjeeuropskom vremenu, meðu njima i nekoliko koje bi se mogle nazvati derbijima.

U taj rang svakako spada ogled Dallas Mavericksa i Boston Celticsa u American Airlines Centeru u kojem je domaæin svladao sastav s Istoka 89-87 serijom 7-0 u posljednje dvije minute. Kao i obièno, najviše je za Maverickse pokazao sjajni Nijemac Dirk Nowitzki. Osim što se domaæoj publici predstavio novim izgledom (ošišao svoju dugu plavu kosu), predstavio se ponovno kao prva napadaèka opcija kluba s 25 poena. Imao je i sedam skokova.

U redovima Bostona, kojem je ovo prvi poraz nakon pet uzastopnih pobjeda, dobre su partije ponudili Paul Pierce (24p, 7s), Kevin Garnett (18p, 15s) i Rajon Rondo (11p, 15a), meðutim, svi su zastali u posljednjim minutama. Dodajmo da Shaquille O’Neal nije zaigrao za Boston, te da se njegov prezimenjak Jermaine ozlijedio (lijevo koljeno) tijekom prvog poluvremena.

Uzbudljivo je bilo i u Amway Centeru u kojem je domaæi Orlando Magic svladao Atlanta Hawkse 93-89 i bez pomoæi prvog playmakera Jameera Nelsona. Reprizom prošlosezonskog polufinala Istoène konferencije dominirao je Dwight Howard s 27 ubaèenih koševa i 11 uhvaæenih lopti, dok je 19 poena dodao Vince Carter. Previše za Atlantu predvoðenu Joeom Johnsonom (23) koja je tako doživjela i drugi poraz u samo dva dana nakon što su sezonu otvorili sa šest vezanih pobjeda. Osim toga, bio je ovo jedanaesti poraz Hawksa u posljednjih dvanaest suèeljavanja s Magicom.

U najefikasnijoj utakmici veèer Golden State Warriorsi su svladali Toronto Raptorse 109-102 uz 34 koša Stephena Curryja i 28 Monte Ellisa, vodeæeg strijelca lige. Ipak, treba reæi da se pod kraj posljednje èetvrtine Ellis ozlijedio tijekom jedne napadaèke akcije u kojoj je “složen” na parket u reketu gostujuæe momèadi. Nakon nekoliko minuta ležanja na tlu otpraæen je u svlaèionicu.

Trinaest poena i 19 skokova imao je Joakim Noah u pobjedi Chicago Bullsa protiv Denver Nuggetsa èime je postao prvi igraè “bikova” od sezone 1978/79 i Artisa Gilmorea koji je u svih uvodnih šest utakmica za klub ostvario double-double uèinak. Carmelo Anthony je ubacio 32 za poražene goste.

Latest Posts

NE PROPUSTITE