Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas dočekuje Oklahomu, bitka Rocketsa i Warriorsa za 6. mjesto Zapada

Vrlo zanimljiv nedjeljni (show) program je pred nama. U popodnevnim satima moći ćemo pratiti Miamijev pohod na produženje sjajnog niza nepobjedivosti, a kasnije će se odigrati nekoliko dvoboja zanimljivih zbog borbe za doigravanjem. Clippersi će htjeti svladati ozljedama izmučene Knickse, dok će u izravnom dvoboju za šesto mjesto Zapada snage odmjeriti Houston i Golden State.

Toronto Raptors (26-40) – Miami Heat (50-14) 18.00

Heat nastavlja gaziti sve pred sobom i sada su na 21 uzastopnoj pobjedi u kojima su prosječno zabijali 105,3 poena uz 50,8% šuta dok su protivnicima dozvoljavali prosječno 93,9 poena. U odličnoj formi igra Dwyane Wade s prosjekom od 25,3 poena i 58% šuta u prethodnih 12 utakmica, a Torontu je u zadnjih devet susreta prosječno zabijao 31,9 poena. Ekipa Heat je posljednju pobjedu od 107:94 ostvarila na gostovanju kod Bucksa. Odlično su odigrali LeBron James s 28 poena, 10 skokova i 7 asistencija, Chris Bosh s 28 poena i 7 skokova, te Dwyane Wade s 20 poena, 7 skokova i 9 asistencija. Chris Bosh je od odlaska iz Raptorsa odigrao tri susreta protiv svoje bivše momčadi u kojima je prosječno zabijao 27,7 poena uz 56,6% šuta. Raptorsi igraju loše u zadnje vrijeme, a omjer u zadnjih deset utakmica im je 3-7. U prošlom susretu su pobijedili 92:78 ekipu Bobcatsa na domaćem terenu. Najbolji su bili Rudy Gay s 28 poena, te Amir Johnson s 12 poena i 21 skokom. Ovo će im biti treći međusobni susret u sezoni, a pobjedu u prethodne dvije utakmice ostvarila je ekipa Heata.

Mislim da Heat večeras nastavlja svoju pozitivnu seriju, ali očekujemo zanimljivu utakmicu.

Milwaukee Bucks (32-32) – Orlando Magic (18-48) 18.00

Bucksi igraju promjenjivo ove sezone, a prošla dva susreta su izgubili od Wizardsa i Heata u kojima su prosječno zabijali 94 poena uz 41,4% realizacije, dok su u prethodnih sedam utakmica imali prosjek od 109,7 poena uz 48% šuta, te su ostvarili pet pobjeda. Odličnu formu prezentira Monta Ellis koji je prije posljednje utakmice s Heatom prosječno zabijao 26,8 poena uz 51,4% šuta. Jako loše igra drugi bek Brandon Jennings koji je u prethodna četiri susreta šutirao 14/41 ili 34%, a trice su bile 4/15. Solidno igra J.J. Redick i on je na prosijeku od 14,2 poena uz 35% realizacije za tri poena u deset utakmica koliko je igrao za Buckse. Ekipa Bucksa je zadnju utakmicu igrala pred svojom publikom protiv Heata i poraženi su 107:94. Jako dobro je odigrao Ersan Ilyasova s 26 poena i 17 skokova, a solidan je bio Brandon Jennings s 21 poenom. Ekipa Magica trenutno ima dva uzastopna poraza, a u zadnjih deset utakmica ostvarili su tri pobjede. Posljednji poraz 117:104 doživjeli su na gostovanju kod Thundera. Solidno im je odigrala kompletna petorka u kojoj su svi igrači ubilježili dvoznamenkasti broj poena. Jako dobro su odigrali Arron Afflalo s 20 poena, Jameer Nelson s 26 poena i 7 asistencija, te Nikola Vučević s double-double učinkom od 21 poena i 14 skokova. U dosadašnjem djelu sezone odigrali su jedan međusobni susret u kojem je ekipa Bucksa slavila 107:98 pred svojom publikom. Bucksi su imali nekoliko raspoloženih igrača, a najbolji su bili Monta Ellis s 21 poenom i 11 asistencija, Brandon Jennings s 20 poena, te Larry Sanders sa 17 poena, 13 skokova i 6 blokada. Kod Magica su dobro odigrali Nikola Vučević s 20 poena, 12 skokova i 6 asistencija, te rookie Moe Harkless s 19 poena i 14 skokova.

Prednost dajemo domaćinu jer ekipa Magica igra jako loše u gostima.

Los Angeles Clippers (45-21) – New York Knicks (38-25) 20.30

Knicksi imaju velikih problema s ozljedama jer osim Rasheeda Wallacea i Amar’ea Stoudemirea koje su već duže vrijem ozlijeđeni večeras su upitni Kenyon Martin, Carmelo Anthony i Tyson Chandler. Trenutno su u negativnoj seriji od tri poraza, a u zadnjih deset susreta imaju omjer 5-5. Posljednji poraz 105:90 doživjeli su na gostovanju kod Blazersa. U odsustvu većine scorera tu ulogu na sebe preuzeo je J.R Smith koji je zabio 33 poena. U večerašnjem dvoboju susrest će se dva najbolja strijela s klupe, a to su Jamal Crawford iz Clippersa koji prosječno zabija 16,9 poena i spomenuti J.R. Smith s prosjekom od 16,7 poena. Clippersi kao i Knicksi ne igraju dobro u posljednje vrijem, te su ostvarili samo šest pobjeda iz prethodnih deset utakmica. U zadnjoj utakmici su poraženi 96:85 pred svojim navijačima od ekipe Grizzliesa. Solidno su odigrali Chris Paul s 24 poena i 9 asistencija, te Blake Griffin s 22 poena. Potpuno je podbacio Jamal Crawford koji je završio utakmicu s 2 poena uz šut 1/10. Do sada su odigrali jedan međusobni susret u Madison Square Gardenu gdje je pobijedila ekipa Clippersa 102:88. Odlični su bili Blake Griffin s double-double učinkom od 17 poena i 12 skokova, Chris Paul s all-round utakmicom od 25 poena, 6 skokova, 7 asistencija i 4 ukradene lopte, te Jamal Crawford s 27 poena. U redovima Knicksa odlični su bili Carmelo Anthony s 42 poena i 8 skokova, te Raymond Felton s 20 poena. Zanimljiv podatak za ovaj susret je dvoboj tri najstarija igrača u NBA ligi. To su kod Knicksa Jason Kidd i Kurt Thomas, te iz Clippersa Grant Hill.

Veliku prednost dajemo ekipi Clippersa zbog problema koje Knicksi imaju, a ne smijemo zanemariti podatak da su Knicksi prosječno gubili s 22,4 poena u zadnje tri utakmice.

Houston Rockets (36-30) – Golden State Warriors (37-30) 00.00

Atraktivan dvoboj ekipa koje gaje napadačku košarku i koje se bore za što bolje pozicije za doigravanje. Warriorsi igraju nešto lošije u posljednje vrijeme te su im se Rocketsi približili na samo “pola” utakmice zaostatka te bi ih večeras mogli prestići. Nije ni Houston u nekoj bajnoj formi, ali igraju dovoljno dobro te pobjeđuju ekipe koje moraju pobijediti. Tako je bilo i prije dva dana, kada su svladali Minnesotu rezultatom 108:100. Iako se nosi s blažom ozljedom, sjajan je bio James Harden koji je ubacio 37 poena, podijelio 8 asistencija i uhvatio 7 skokova. Uz njega dobar je bio i Jeremy Lin s 24 postignuta poena. Za Warriorse se ne tako davno smatralo da bi se mogli boriti za prve četiri pozicije Zapada, no u zadnjih mjesec dana su uvelike popustili i takva pitanja se više ne postavljaju. Ovo će im biti sedma uzastopna domaća utakmica, a do sada su ostvarili 4 pobjede i 2 poraza. Prije dva dana poraženi su od Bullsa rezultatom 113:95, a ta razlika je i dobra s obzirom da su tijekom utakmice gubili i s preko 30 poena razlike. Jedini igrač koji se pokušao boriti bio je Jarrett Jack s 20 poena, ali bez pomoći suigrača nije išlo.

Prednost dajemo Rocketsima koji su u nešto boljoj formi, a i Warriorsi ne bilježe dobre rezultate izvan svoje dvorane.

Minnesota Timberwolves (22-41) – New Orleans Hornets (22-44) 00.00

I ove dvije ekipe se bore za pozicije, ali ne za doigravanje. Trenutno je bolja Minnesota koja ima tri poraza manje, ali s obzirom na stanje u ekipama ta situacija će se možda i promijeniti. Timberwolvesi i igraju dobro s obzirom na sve ozljede koje su ih zadesile ove sezone, tako da zapravo ni nismo imali priliku vidjeti što su oni sve u mogućnosti napraviti kada su kompletni. Trenutno imaju 4 poraza u zadnjih 5 utakmica i velik broj gostujućih utakmica do kraja sezone. Posljednji poraz doživjeli su od Houstona rezultatom 108:100, iako su imali 20 poena prednosti u prvom poluvremenu. Šestorica su igrača postigla dvoznamenkast broj poena, a prednjačili su Derrick Williams i J.J. Barea s po 19 poena. Ricky Rubio odigrao je standardnu all-round partiju s 14 poena, 7 skokova i 7 asistencija, ali nedovoljno za pobjedu. Hornetsi također bilježe loše rezultate, imaju 5 poraza u zadnjih 6 utakmica i bit će im drago kada završi sezona. Ovo im je treća uzastopna gostujuća utakmica, a do sada su upisali dva poraza, posljednji protiv Wizardsa 96:87. Solidno je odigrao Eric Gordon s 20 poena, kao i Greivis Vasquez s 18 poena, 9 asistencija i 8 skokova, ali bez prave pomoći suigrača nisu mogli.

U dvoboju ekipa koje su se davno oprostile od doigravanja prednost ćemo dati domaćim Timberwolvesima.

Dallas Mavericks (31-34) – Oklahoma City Thunder (49-17) 00.30

Još jedan zanimljiv dvoboj, bitan u borbi za doigravanje. To se prije svega odnosi na Dallas koji daje sve od sebe da se ugura među osam najboljih na Zapadu, ali i Oklahomi je stalo da pobjeđuje što više, kako bi do kraja sezone dostigli i prestigli Spurse na vrhu Zapada. Dallas ima 5 pobjeda u zadnjih 6 susreta te ne odustaju od borbe za doigravanje. Moglo je to biti i 6 uzastopnih pobjeda da je Vince Carter pogodio šut u posljednjoj sekundi protiv Spursa. Pobjedu su upisali dan kasnije, protiv Clevelanda rezultatom 96:86. Pomalo neočekivan doprinos dobili su s klupe od Rodriguea Beauboisa koji je ubacio 18 poena za 22 minute na parketu, dok su po 13 poena ubacili Dirk Nowitzki, Brandan Wright i Darren Collison. Iako Oklahoma bilježi pobjede, dojma smo da u zadnje vrijeme igraju nešto lošije, možda pripremajući se za doigravanje. Unatoč tome, i dalje su prejaki za većinu NBA ekipa, posebice za Orlando kojeg su pobijedili sa 117:104 u prošloj utakmici. Najbolji je bio Kevin Durant s 26 poena i 9 skokova, dok je 23 poena ubacio Russell Westbrook, a 20 Serge Ibaka.

Bit će ovo napeta i neizvjesna utakmica do samoga kraja, a prednost ćemo dati Oklahomi koja je slavila u sva tri međusobna dvoboja ove sezone (od te tri utakmice, dvije su otišle u produžetak).

Brooklyn Nets (38-27) – Atlanta Hawks (36-29)  01.00

Brooklyn Netsi su malo podigli razinu igre, pa tako u zadnjih pet utakmica imaju četiri pobjede. Prošlu su utakmicu kod kuće porazili New Orleans Hornetse s 108:98. Od samoga početka su bili bolja momčad na terenu. Tijekom trećeg perioda su imali mali pad igre, no u zadnjih 12 minuta utakmice nisu dozvolili gostima da zaprijete. Brook Lopez je s 26 koševa bio najbolji igrač Netsa, a vrlo dobar nastup je imao i Deron Williams koji je zabio 21 koš i podijelio 13 asistencija. Atlanta Hawksi su nakon Lakersa pobijedili i Phoenix Sunse. Slavili su s laganih 107:94 jer su čvrsto ušli u utakmicu i već na odmoru imali dvoznamenkastu prednost. Cijela početna petorka Hawksa je bila dvoznamenkasta, a najefikasniji je bio Al Horford sa 17 koševa i 11 skokova. Horford je trenutno najbolja uzdanica Atlante, te igrač koji donosi prevagu. Večeras će se od njega tražiti dobar učinak jer Brook Lopez nije poznat po dobrom igranju obrane.

Mala prednost ide na stranu Brooklyn Netsa, ali samo zbog trenutačne forme.

Los Angeles Lakers (35-32) – Sacramento Kings (23-43)  02.30

Los Angeles Lakersi su prošlu utakmicu iznenađujuće slavili u Indianapolisu kod Indiana Pacersa rezultatom 99:93. Kobe Bryant je pokušao zaigrati s ozljedom, no tijelo mu nije dalo i nije se upisao u strijelce, te je nakon 10-ak minuta izašao iz igre i nije se više vraćao. Zato su njegov učinak više nego dobro nadoknadili Dwight Howard s 20 koševa i 12 skokova, Metta World Peace s 19, te Antawn Jamison sa 17 koševa. Lakersi su u toj utakmici pokazali pravo zajedništvo, a s klupe ih je usmjeravao Kobe Bryant. Sacramento Kingsi su u srijedu kod kuće ostvarili svoju najuvjerljiviju pobjedu sezone 121:79 protiv Chicago Bullsa. Na odmor su otišli s 29 koševa prednosti, a takav rasplet vjerojatno nisu zamišljali niti najzagriženiji navijači Kingsa. U nastavku je prednost narasla i do nevjerojatnih 45 razlike. Tyreke Evans je s 26 koševa predvodio domaćine, a odmah do njega je bio Isaiah Thomas s 22 koša.

Lakersi trenutno drže magičnu osmu poziciju na Zapadu, a žele li ju zadržati ovakve momčadi moraju svladati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE