Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas doveo Kamana i napravio razmjenu s Indianom

Dallas Mavericksi juèer su imali vrlo sadržajan dan te su doveli trojicu igraèa u svoje redove. Od sljedeæe sezone dres Mavericksa nosit æe Chris Kaman, Darren Collison i Dahntay Jones.

Collison i Jones dolaze putem razmjene s Indiana Pacersima. Dallas i Ian Mahinmi prvo æe potpisati novi èetverogodišnji ugovor vrijedan 16 milijuna dolara, a zatim æe Mahinmi odmah biti poslan u Indianu u zamjenu za Collisona i Jonesa. Ova razmjena bi trebala i službeno biti obavljena danas.

Mavericksi su zatim dogovorili jednogodišnju suradnju s centrom Chrisom Kamanom. Pretpostavlja se da æe njegov ugovor biti u vrijednosti oko 8 milijuna dolara. Kaman ima njemaèko državljanstvo i jedan od razloga zašto je odabrao Dallas je taj da može igrati sa svojim sunarodnjakom Dirkom Nowitzkim.

Svoj trojici igraèa ugovori istièu nakon sljedeæe sezone tako da æe Mavericksi sljedeæe ljeto biti glavni lovci na slobodne igraèe poput Chrisa Paula i vjerojatno Dwighta Howarda.

Dovoðenjem Kamana Dallas se sada može riješiti Brendana Haywooda koji ima velik èetverogodišnji ugovor kojim zaraðuje oko 9 milijuna dolara godišnje. Vjerojatno æe u sljedeæim danima amnestirati ugovor Haywooda jer sa svojih 5,2 poena i 6 skokova po utakmici ne opravdava tako visok iznos godišnje plaæe.

Kaman je prošle sezone kao èlan Hornetsa odigrao 47 utakmica te je prosjeèno postizao 13,1 poen i 7,7 skokova po utakmici. Collison je prošlu sezonu odigrao nešto lošije nego njegove prve dvije NBA sezone jer je imao najveæu minutažu ali i najmanje prosjeène brojke. Po utakmici je postizao 10,4 poena i dijelio 4,8 asistencija. Njegov suigraè iz Indiane i sada suigraè u Dallasu Dahntay Jones nije imao zapaženu ulogu u Indiani gdje je prosjeèno postizao 5,3 poena po utakmici. Sliène brojke postizao je novi igraè Indiane, Ian Mahinmi, koji je po utakmici ubacivao 5,8 poena i hvatao 4,7 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE