Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas i Atlanta upisali gostujuæe pobjede

Prve utakmice drugog kruga dobro su završile za Atlantu i Dallas koji su na gostujuæem terenu uspjeli ostvariti pobjede protiv Chicaga, odnosno LA Lakersa i time dali za naslutiti kako nas èekaju uzbudljive i napete serije do kraja.

Atlanta je odigrala odliènu utakmicu te rezultatom 103:95 slavila protiv Bullsa. Sjajno su otvorili utakmicu, nakon samo 5 minuta igre imali su prednost 9-0, koja je bila i dvoznamenkasta veæ u prvoj èetvrtini. No veæ u drugoj èetvrtini se Bullsi vraæaju u igru te na kraju druge i treæe èetvrtine stoji vodstvo Hawksa od samo jednog poena razlike. Zadnji period igre Hawksi otvaraju sa 8-0 i nakon toga mirno privode utakmicu kraju, Chicago više nije došao u priliku da dostigne rezultat.

Atlantu je predvodio Joe Johnson koji je ubacio 34 poena, od kojih je ubacio 5 trica iz 5 pokušaja. S klupe je odlièan bio Jamal Crawford sa 22 poena, a jedini preostali igraè sa dvoznamenkastim brojem poena u redovima Hawksa bio je Jeff Teague koji je ubacio 10. Kod Bullsa najviše je ubacio Derrick Rose, 24 poena, ali uz slab šut 11-27, a pridodao je i 10 asistencija. Luol Deng ubacio je 21 poen i 6 skokova.

Važnu pobjedu upisali su i Dallas Mavericksi protiv Los Angeles Lakersa na gostujuæem terenu. U ovoj utakmici vidjeli smo izjednaèenu prvu èetvrtinu, da bi se Lakersi uspjeli odvojiti u drugom periodu igre. To odvajanje dogodilo se u posljednje dvije minute prvog poluvremena kada Lakersi rade seriju 14-2. Taj pozitivan ritam Lakersa nastavio se i na poèetku treæe èetvrtine kada su poveæali svoju prednost na +16. No ubrzo se Dallas vraæa u igru, te do ulaska u posljednju èetvrtinu smanjuju prednost Lakersa na 7 poena. Lakersi su i dalje držali svoju prednost, stalno su bili koš ili dva ispred Mavsa koji su bili uporni i tek pred kraj utakmice, 19 sekundi prije kraja slobodnim bacanjima Nowitzkog preuzeli vodstvo. Sljedeæi napad Lakersa Pau Gasol gubi loptu, a Kidd postavlja konaèan rezultat 96-94. Imao je Kobe Bryant šut za pobjedu no nije uspio pogoditi.

Dirk Nowitzki ponovno je bio odlièan sa 28 poena i 14 skokova, Jason Terry dodao je 15 poena i 4 asistencija, a treba spomenuti i Jasona Kidda èija statistika iznosi 7 poena, 11 asistencija i 5 skokova. Kod Lakersa najviše je ubacio Kobe Bryant, 36 poena uz 5 skokova, a po 15 su ubacili Pau Gasol i Lamar Odom. Gasol je još uhvatio 11 skokova i podijelio 7 asistencija dok je Odom uhvatio 12 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE