Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas i New York na rubu eliminacije

Aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Dallas Mavericksa, na rubu su eliminacije iz doigravanja nakon teškog domaæeg poraza od Oklahoma Cityja 95:79 u treæoj utakmici èetvrtfinalne serije Zapadne konferencije.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (32)
  • Asistencije: Kevin Durant (6)
  • Skokovi: Tyson Chandler (15)
  • Ukradene lopte: Dwyane Wade (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (4)

Kevin Durant zabio je 21 od ukupno 31 koša u prvom poluvremenu, a iz igre je gaðao sjajnih 11-15, Russell Westbrook je zabio 20 koševa, a Serge Ibaka ubacio je 10 koševa uz 11 skokova i 4 blokade za momèad Thundera koja u niti jednom trenutku nije rezultatski zaostajala na susretu. Agresivna obrana Thundera rezultirala je s ukupno 11 ukradenih lopti i sedam blokada, a igraèi s klupe dali su svoj obol pa su tako i James Harden i Derek Fisher svaki zabili po deset koševa.

Dallas je ukupno skupio 16 izgubljenih lopti i šutirao je tek 34% iz igre. Dirk Nowitzki bio je najefikasniji igraè Mavericksa sa 17 koševa (uz 9 skokova), a jedini preostali dvocifreni igraèi bili su Jason Kidd (12) i Jason Terry (11).

Èetvrta utakmica serije na rasporedu je u subotu ponovo u Dallasovom American Airlines Centeru. Niti jedna NBA momèad u povijesti nije nadoknadila deficit od 0-3 u seriji doigravanja, ali isto tako Mavericksi nikad nisu “pometeni” u jednoj seriji doigravanja.

Ukoliko izgubi i èetvrtu utakmicu Dallas æe postati prvi aktualni prvak koji je ispao u prvoj rundi doigravanja nakon Miamija kojem se to dogodilo prije pet godina. Nakon trijumfa nad Dallasom u finalu 2006. godine Heat je sljedeæe godine “pometen” od Chicaga.

Miami Heat poput Oklahoma Cityja sigurno grabi prema polufinalu u Istoènoj konferenciji. U treæoj utakmici èetvrtfinalne serije Miami je u Madison Square Gardenu u tvrdom susretu savladao New York Knickse 87:70 i poveo 3-0.

LeBron James zabio je 17 od svoja ukupno 32 koša u posljednjoj èetvrtini, a Dwyane Wade zabio je 12 od svojih 20 u treæoj dionici za laku pobjedu Heata. Knicksi su igrali bez ozlijeðenih Amar’ea Stoudamirea, Jeremyja Lina i Imana Shumperta, a njihov najefikasniji igraè s 22 koša, ali i slabim šutom 7-23 iz igre bio je Carmelo Anthony.

Ovaj poraz bio je rekordni 13. uzastopni za Knickse u doigravanju. Njime su srušili rekord od 12 vezanih poraza u doigravanju koji je držao Memphis izmeðu 2004. i 2006. godine. Knicksi nisu dobili utakmicu u najvažnijem dijelu sezone od 29. travnja 2001. godine kada su slavili u treæoj utakmici serije protiv Toronta.

Iako se nagaðalo da bi krilni centar Miamija Chris Bosh zbog roðenja sina Jacksona mogao propustiti ovaj susret, to se nije dogodilo. Bosh je iz Miamija stigao neposredno uoèi susreta i završio ga s 9 koševa i 10 skokova.

Èetvrta, vjerojatno i posljednja utakmica serije, igra se u nedjelju ponovo u Madison Square Gardenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE