Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas i New York pred svojom publikom po prvu pobjedu

Veèeras imamo samo dvije utakmice na rasporedu. U obje domaæini ulaze sa minusom od dva poraza te su im ovo kljuène utakmice. U 01.00 zapoèinje susret Knicksa i Heata gdje æe izostajati par važnih igraèa a zatim u 03.30 Dallas ugošæuje Oklahomu nakon što su im dva puta bili jako blizu ali na kraju ipak otišli pognute glave sa parketa.

New York Knicks – Miami Heat  (0-2)  01.00

Veèeras se serija seli u Madison Square garden gdje Knicksi pokušavaju doæi do prve pobjede i tako unijeti barem mrvicu neizvjesnosti u ovaj, dosad jednosmjeran dvoboj. Pošto je Amar’e Stoudemire napravio veliku glupost nakon druge utakmice te šakom razbio staklo i tako sebi priuštio par dana mirovanja a treneru Mike Woodsonu nove brige veèeras sa ovim igraèima što ima na raspolaganju mora jurišati na pobjedu. Uz problematiènog krilnog centra nedostajat æe još Jeremy Lin koji još uvijek nije spreman te rookie Iman Shumpert koji je out za cijelu sezonu. Tako æe najvjerojatnije društvo pod košem novopeèenom najboljem obrambenom igraèu lige Tysonu Chandleru praviti Carmelo Anthony koji je odigrao solidno tu ulogu kroz jedan regularni dio sezone. Niti gosti nisu bez poteškoæa unatoè vodstvu od 2-0. Chris Bosh je ostao sa ženom kod kuæe koja se sprema roditi te nije otputovao sa ekipom i najvjerojatnije neæe niti nastupiti. No ništa još nije službeno tako da bi moglo biti promjena do samog poèetka utakmice. Iako se pred sam poèetak serije prognoziralo kako su Knicksi barem pod košem u prednosti to se još uopæe nije pokazalo istinom te Eric Spoelstra može biti miran što se toga tièe. Miami je dobio dodatnu snagu u ove dvije utakmice u odliènoj igri dva veterana Battiera i Millera i nastave li oni ovako bit æe ih teško zaustaviti i u samom finalu a kamoli ranije.

Knicksima je ova utakmica na nož i moraju pobijediti inaèe su porazom u bezizlaznoj situaciji. LeBron James i Dwyane Wade su bez milosti tako da vjerujemo u novo slavlje Heata.

Dallas Mavericks  – Oklahoma Thunder City  (0:2)  03.30

Aktualni prvaci se nalaze u zaostatku od 0:2, no isto tako su oni mogli voditi nakon dvije utakmice u Oklahomi. U drugoj utakmici je bilo 102:99 za Oklahomu i tako je Dallas izgubio dvije utakmice  ukupno sa samo èetiri koša razlike. Nakon što je Oklahoma tijekom druge èetvrtine povela sa 16 koševa razlike, èinilo se da æe utakmica biti riješena prije drugog dijela. No, Dallas ima onaj njemaèki mentalitet i nikad se ne predaje (Miami to najbolje zna), pa su do odmora smanjili zaostatak na sedam koševa, a u drugom dijelu i totalno preokrenuli utakmicu. Samo dvije minute prije kraja Vince Carter zabija za vodstvo Dallasa 97:96, no domaæini do kraja sa šest slobodnih bacanja dolaze do vrijedne pobjede. Jason Terry je u zadnjem napadu imao dva pokušaja za produžetak, no nije bio precizan. Utakmica æe biti zapamæena i po velikom broju slobodnih bacanja, bilo ih je èak 71 (65/71) i obje su momèadi bile vrlo precizne. Kod domaæina je najefikasniji bio Russell Westbrook sa 29 koševa, dok najbolji strijelac lige Kevin Durant ubacio 26. Dallas je predvodio Dirk Nowitzki sa 31 košem. Danas Mavericksima igra samo pobjeda i moraju biti vrlo koncentrirani, te svesti pogreške na minimun jer æe Oklahoma sigurno znati kazniti svaku grešku. Kod kuæe je Dallas na 23-10 omjeru, dok Oklahoma u gostima ima 21-12, a znao im se dogoditi i neki kiks tipa Sacramento Kingsi.

Prognoziramo pobjedu i vraæanje u seriju Dallas Mavericksa, koji bi u svojoj dvorani trebali igrati još bolje. U prve dvije utakmice su igrali vrlo dobro i izgubili u gustim završnicama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE