Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas izdržao napade Oklahome i preuzeo vodstvo

Igraèi Dallas Mavericksa noæas su uspjeli na gostujuæem terenu pobijediti ekipu Oklahoma City Thundera. U treæoj utakmici finala Zapada Dallas je slavio rezultatom 93:87 iako se èinilo da bi ovu utakmicu mogli dobiti i s puno veæom razlikom, te su tako preuzeli vodstvo u seriji.

Na poèetku utakmice je izgledalo kao da je Dallas domaæa momèad koja igra pred svojim navijaèa. Otvorili su utakmicu s puno energije, bili su mnogo aktivniji od protivnika na oba kraja terena a to se osjetilo i na rezultatu. Tricom Peðe Stojakoviæa 4 minute prije kraja prve èetvrtine Dallas je došao na prednost od 10 poena razlike, ali nisu tu stali nego je Kidd novom tricom poveæao prednost na +13. U zadnjoj minuti Shawn Marion je sa dva svoja koša poveæao tu prednost i na +17 te je Kevin Durant šutom pri kraju èetvrtine smanjio rezultat na 27:12. Oklahoma je zakljuèila prvi period igre sa 7 izgubljenih lopti i samo 4 pogoðena šuta od 17 pokušaja.

Otvaranje druge èetvrtine bilo je nastavak dogaðanja s poèetka utakmice, Dallas je igrao s više energije te je serijom 8-0 poveæao svoju prednost na 35:12 u 14. minuti utakmice. Sljedeæih nekoliko minuta igralo se uglavnom koš za koš, a prednost je bila oko 20 poena razlike. U posljednjih minutu i pol prvog poluvremena Dallas više nije ubacio niti jedan poen, a Oklahoma je realizirala svojih 5 slobodnih bacanja te se na veliki odmor otišlo sa zaostatkom Oklahome od 16 poena razlike. Koliko je dobro igrao Dallas govori podatak da je Dirk Nowitzki na poluvremenu postigao samo 4 poena jer su ostali igraèi dali veliki doprinos na ovoj utakmici.

Ponovno Oklahoma ima problema s ulaskom u èetvrtinu, ne postižu koš tri i pol minute, dok je Dallas predvoðen Jasonom Kiddom uspio poveæati svoju prednost na 22 poena razlike. Ipak, igraèi Oklahome su pokazali svoju borbenost, iako su gubili s velikom razlikom niti u jednom trenutku se nisu predavali. Sredinom treæe èetvrtine rade seriju 8-0 te se približavaju na 13 poena razlike, ali Dirk Nowitzki prekida taj niz svojom jedinom tricom na utakmici. U posljednju èetvrtinu se ušlo rezultatom 70:56 nakon pogoðenog šuta Duranta.

Durant svojim novim košem otvara zadnji period igre, ne dopuštajuæi da se Dallas ponovno odlijepi na veæu prednost. Russell Westbrook je u prvih 6 minuta posljednje èetvrtine postigao 10 poena te je tako Oklahoma malo po malo smanjivala prednost Dallasa i uvela utakmicu u neizvjesne vode. Tri minute prije kraja Nick Collison postiže koš i Oklahoma se približila na samo 6 poena zaostatka, nakon èega Jason Terry promašuje šut. Odmah nakon njega ishitrenu tricu pokušava Westbrook, ali promašuje a nakon njega i Cook promašuje tricu za potpuno prikljuèenje u utakmicu. Westbrook je uspio pogoditi tricu 30 sekundi prije kraja te je Oklahoma došla na -5, košem Duranta 24 sekunde prije kraja i na -4, ali dalje od toga nije išlo. Dallas je uspio realizirati svoja slobodna bacanja do kraja te je utakmica završena konaènim rezultatom 93:87 za Maverickse.

Slaba prva èetvrtina koštala je Oklahomu pobjede, da nisu odmah na poèetku utakmice ušli u veliki zaostatak sada bi možda slavili pobjedu i prednost u seriji, ali to se nije dogodilo. Osim slabog ulaska u utakmicu, imali su velikih problema i sa šutom za tri poena, naime pogodili su samo jednu tricu iz 17 pokušaja te im je ukupan šut iz igre bio 36,5% što je ipak premalo da bi se pobijedio Dallas.

Maverickse su sa po 18 poena i 4 skoka predvodili Nowitzki i Marion. Treba spomenuti i kako Nowitzki nije odigrao svoju uobièajenu utakmicu, promašio je nekoliko svojih karakteristiènih šuteva a imao je i 7 izgubljenih lopti. No kada je trebalo pogodio je nekoliko šuteva i važnu tricu te je pomogao svojoj momèadi da vrati vodstvo u seriji. Vrlo dobro je odigrao i Jason Kidd koji je postigao 13 poena uz 8 asistencija, 6 skokova i 4 ukradene lopte.

“Najbolji je. Èak i kada ne pogaða šuteve traži loptu kako bi preko njega odigrali akciju”, izjavio je Jason Kidd o Dirku Nowitzkog nakon utakmice.

Russell Westbrook je u utakmici mogao biti oznaèen i kao junak i kao tragièar jer je veæinu vremena lopta bila u njegovim rukama i da je uspio realizirati nekoliko napada kada se susret lomio možda bi ishod utakmice bio drugaèiji. Na kraju je ipak uspio postiæi 30 poena i 4 asistencije, no mora se spomenuti i 7 izgubljenih lopti. Durant je postigao 24 poena, ali uz slab šut 7-22, od èega je promašio svih 8 pokušaja za tricu. Uspio je još uhvatiti i 12 skokova te podijeliti 5 asistencija. Slabije nego inaèe odigrao je James Harden koji se muèio s pronalaskom ritma cijelu utakmicu te je na kraju završio sa statistikom od 7 poena i 9 skokova.

Dallas sada vodi 2-1 u seriji te æe svoju treæu pobjedu pokušati ostvariti 24. svibnja od 03.00 sati po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE