Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas izgubio unatoè povratku najboljeg igraèa

Dallas Mavericksi su prošlih devet utakmica igrali bez Dirka Nowitzkog te se vidjelo koliko im je nedostajao jer su izgubili 7 od tih 9 utakmica. No sada se Dirk vratio na parket, ali ni to nije pomoglo Mavsima da prekinu niz poraza.

Zach Randolph sa svojih 23 poena i 20 skokova uvelike je pripomogao svojim Grizzliesima u pobjedi nad Mavericksima.  Grizzliesi su slavili rezultatom 89-70. Uz Randolpha, bitniju ulogu u pobjedi Memphisa igrali su dvojac Darrell Arthur (17 poena, sa 6-8 šutom iz igre) te Rudy Gay (16 poena).

Dallasov vodeæi strijelac, Dirk Nowitzki (24,1 poen po utakmici) nakon devet utakmica izvan parketa zbog išèašenja lijevog gležnja vratio se u poèetnu petorku. Nije se proslavio veèerašnjim nastupom, upisao je samo sedam poena, uz 2-7 šut.  Dirkov povratak bio je kratkog vijeka, zbog dvije tehnièke pogreške morao je sredinom treæe èetvrtine napustiti igru. Naljutio ga je po njemu nepostojeæi prekršaj na Randolphu, prilikom kojeg mu je sudac Eric Dalen ekspresno(s dvije tehnièke) dao do znanja da za njega nema više igre veèeras.

Mavericksi, koji sada veæ imaju niz od pet poraza za redom imali su 32,4 postotak šuta, a u pokušaju trica bili su još skromniji, sa 19,4 postotkom uspješnosti.ž

Ian Mahinmi vodio je Dallas sa 17 poena,  u stopostotnom uèinku, gdje je realizirao svih šest svojih pokušaja. Shawn Marion bio je drugi strijelac sa za njega prosjeènih 11 poena.

Slobodno možemo reæi da su Mavsi odigrali svoju najslabiju utakmicu ove sezone, u jednom trenutku Grizzliesi su vodili sa 67-48, a ukupni zbroj poena Mavsa od 70 najslabiji je broj postignutih koševa u ovoj sezoni. Mavsi su sada na osam poraza u posljednjih deset utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE