Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas izjednaèio seriju na 2-2

Dallas Mavericksi stigli su do važne pobjede nad Miami Heatom, te tako poravnali omjer na 2-2 u seriji. Ponovno je Dallas stigao do preokreta nakon što je Miami u posljednjoj èetvrtini stigao do najveæeg vodstva od devet poena.

Trener Dallas Mavericksa Rick Carlisle je odluèio napraviti malu promjenu u svojoj ekipi, te je umjesto DeShawna Stevensona, u poèetnu petorku postavio Josea Bareu. Sve to kako bi uzrokovao pozitivan šok u svojoj ekipi, te doprinio boljoj igri.

Nakon što je Dirk Nowitzki postigao šest koševa u dvije minute te doveo Dallas do poèetnog vodstva, odgovorio je Chris Bosh jednakim uèinkom s druge strane. Tako su njih dvojica nakon šest minuta igre bili jedini strijelci na utakmici, a rezultat je bio skromnih 6-6.

Do kraja èetvrtine ekipe su ipak uspjele uhvatiti pristojan ritam, ali i sa podosta slobodnih bacanja u završnici èetvrtine.

Miami je odlièno otvorio drugu èetvrtinu, igraju dobro na obje strane terena te uspijevaju stvoriti prednost od osam pogodaka razlike. Dallas u napadu nikako ne uspijeva razviti svoju igru, velika minutaža Baree ne funkcionira onako kako je trener zamislio te je jedini razlog radi kojeg su bili na pristojnom zaostatku DeShawn Stevenson koji je postigao tri trice. Oèito se malo uvrijedio što je utakmicu poèeo na klupi te je htio dokazati treneru da mu je ipak mjesto u prvoj petorci.

Tek povratkom Jason Kidda Dallas se lagano budi, a posebno se podiže igra u obrani, kada Miami èetiri minute ne uspijeva postiæi koš, a u nekoliko navrata nisu uspjeli niti uputiti šut. Tako je Dallas serijom 9-0 preuzeo vodstvo. “Obrana je prokleto dobra, poèeli smo preuzimati, graditi igraèe, skupljati skokove, treba ovako nastaviti”, rekao je trener Carlisle za vrijeme timeouta u drugoj èetvrtini.

Meðutim, igrati ovakvu obranu protiv zvijezda Miamija cijelu utakmicu, je doslovno nemoguæe. Tako je i Miami, a ponajprije Dwyane Wade pronašao naèin kako postiæi koševe do kraja èetvrtine, te na odmor gosti odlaze sa prednošæu od dva poena razlike.

U cijeloj treæoj èetvrtini se doslovce igralo koš za koš. Ekipe su se konstantno izmjenjivale u vodstvu, a mogli smo vidjeti i neke nemoguæe šuteve (Barea, Wade). Zanimljivo je da je od 22 koša Miamija èak 20 postigao dvojac Wade-Bosh, koji su veæ na isteku treæeg dijela imali po preko dvadeset koševa na svom kontu.

Nakon što je Miami pri poèetku posljednje èetvrtine stigao do najveæih devet poena prednosti, Dallas polako sustiže prednost sredinom èetvrtine. Miami je nakon tog vodstva vrlo teško dolazio do koševa, u jednom trenutku nisu postigli koš iz igre punih pet minuta.

Dallas je stigao do vodstva 82-78, kada Miami prekida niz domaæina s tri uzastopna koša sa linije slobodnih bacanja. Tada se igralo nekoliko minuta kada niti jedna ekipa nije uspjela postiæi pogodak. Minutu prije kraja Dallas je imao dva skoka u napadu i tri pokušaja za tri, ali ništa nije ulazilo. Ipak Dirk Nowitzki polaganjem 14 sekundi prije kraja dovodi Dallas do prednosti od tri poena. Miami uzvraæa brzim košem Wadea nakon samo pet sekundi.

Nakon toga rade prekršaj nad Jasonom Terryjem koji uspješno izvodi slobodna bacanja za ponovnih tri razlike. Miami je imao šest sekundi za posljednji napad i pokušaj izjednaèenja. Meðutim, Wadeu ispada lopta pri primanju, uspijeva je spasiti i dodati do Mikea Millera koji nije uspio uputiti kvalitetan šut.

Dirk Nowitzki je odigrao poprilièno lošu utakmicu. Meðutim, Nijemac je igrao sa povišenom temperaturom te je tako još jedanput pokazao veliko srce, te je koševima u najvažnijim trenucima utakmice sa linije slobodnih bacanja stigao do 21 koša i bio prvi strijelac svoje momèadi. Jason Terry je dodao 17, a veæina od tih je došla u posljednjoj èetvrtini.

Kod Heata Wade je stigao do 32, a Chris Bosh do 24 poena. Ipak, u potpunosti je zakazao LeBron James, koji je postigao samo 8 koševa. Prvi puta u svojoj karijeri da u doigravanju nije postigao dvocifreni broj poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE