Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas kod Detroita, Miami zapoèinje turneju po Zapadu

Nakon dvije veèeri sa relativno malim brojem utakmica stiže nam utorak i 11 utakmica na rasporedu. Wizardsi su još uvijek jedina momèad bez pobjede i doèekuju veèeras Raptorse u nadi kako mogu ipak nekoga dobiti. Bullsi nakon juèerašnje glatke pobjede nad Pistonsima idu u Minnesotu, a Miami zapoèinje turneju od tri utakmice protiv ekipa sa Zapadne konferencije.

Philadelphia 76ers – Sacramento Kings 01:00

Sixersi (6-2) su i juèer nastavili sa pobjedama. Dobili su kod kuæe Pacerse odigravši sjajno obranu. Pacersima je šut bio na svega 37%, dok su Sixersi bili na 50%. Sjajan je bio glavni igraè Andre Igoudala sa 20 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Svidio se i mladi crnogorski centar Nikola Vuèeviæ koji je odigrao solidno za 17 minuta i uknjižio 11 poena te 8 skokova. Sa njim na terenu Sixersi su napravili najveæu razliku i Collins se veæ sada može pouzdati u njega jer igra zrelo i pametno, pogotovo zato što Hawes trenutno ima problema sa sitnom ozljedom. U èetvrtoj uzastopnoj domaæoj utakmici doèekuju Kingse (3-6) kojima æe ovo biti prva gostujuæa utakmici od pet u nizu što im slijede. U zadnjem susretu su solidno odigrali kod kuæe protiv Orlanda, no izostala je pobjede. Ponovo je bio sjajan Tyreke Evans (28 poena, 8 skokova, 3 asistencije) koji se izgleda lagano budi. Veèeras æe izostajati samo Chuck Hayes koji je out za cijeli ovaj mjesec.

Prognoziramo pobjedu i nastavak serije Sixersa. Odlièno izgledaju i jedno su od najugodnijih iznenaðenja ove sezone. Trebalo bi biti manje od 198 poena jer Sixersi igraju odliènu obranu.

Washington Wizards – Toronto Raptors 01:00

Wizardsi (0-8) su u nedjelju propustili prvu pravu priliku za pobjedu i to kod kuæe protiv Wolvesa. Sada im slijedi ‘popravni ispit’ jer im stižu Raptorsi (4-5). Washington je još jednom razoèarao svoju publiku izgubivši sa èak 21 poenom razlike na svojem parketu. Držali su se samo do polovine druge èetvrtine, a tada je uslijedio po tko zna koji put raspad i Wolvesi su se odlijepili na pristojnu razliku. Svi od reda su odigrali lošu utakmicu i ako baš nekoga moramo izdvojiti onda je to Trevor Booker, igraè sa klupe koji je jedini izgledao da mu je stalo do pobjede. Za veèeras je pod upitnikom Rashard Lewis za kojeg se pretpostavlja da je ozlijeðen, no kruže i informacije kako baš i nije u dobrim odnosima sa trenerom pa je možda i zbog toga odsutan. Raptorsi pak dolaze u malo boljem raspoloženju. Juèer su pobijedili Minnesotu i pokazali da mogu odigrati dobru utakmicu. Briljirao je Andrea Bargniani sa 31 poenom i 9 skokova, a nije bio loš niti kolega mu pod koševima Amir Johnson sa 19 poena i 11 skokova.

Favoriti su Raptorsi no i ovaj put æemo dati prednost Wizardsima iz jednostavnog razloga što moraju jednom doæi do prve pobjede. Saundersu su ovo izgleda posljednji dani u Washingtonu pa možda mu ih uljepšaju igraèi.

Charlotte Bobcats – Houston Rockets 01:00

Bobcatsi (2-7) se vraæaju poraženi iz New Yorka gdje nisu uspjeli ponoviti èudo od prije tjedan dana iako su opet bili blizu pošto su imali šut za produžetak. Sjajan je bio Boris Diaw (19 poena, 10 skokova, 7 asistencija) kojemu je malo nedostajalo do triple-doublea a imao je i solidnu pomoæ od Hendersona, Whitea i Augustina. Bobcatsi u zadnjih 8 susreta imaju èak 7 poraza i veæ su se udomaæili na dnu Istoène konferencije. U goste im stiže još jedan davljenik, Houston Rocketsi, samo što su oni na dnu druge konferencije, one Zapadne sa omjerom 2-6. Oni su u nedjelju izgubili u gustoj završnici od Oklahome unatoè izostanku startnog razigravaèa Kylea Lowrya i bek-šutera koji ulazi sa klupe Courtneyja Leea. Obojica su upitni i za veèeras no puno je veæa šansa da æe Lowry zaigrati.

Dajemo manju prednost gostima koji su jednostavno bolja ekipa i igraju dobro no do sada ih raspored nije mazio pa zato i imaju slab omjer. Luis Scola bi mogao iæi veèeras iznad 17 poena.

Detroit Pistons – Dallas Mavericks 01:30

Pistonsi su u nizu od èetiri poraza i to su ih gubili sa skoro 22 poena u prosjeku. Posebno je bio bolan onaj juèerašnji gdje su izgubili od Bullsa sa 24 poena no još je gora èinjenica da su postigli samo 68 poena. Greg Monroe (14 poena, 10 skokova, 6 asistencija) i dalje izgleda kao jedini igraè kojemu je stalo do neèega. Stuckey i Villanueva su upitni i za veèeras radi ozljeda. No i sa njima u sastavu Pistonsi nemaju neke velike šanse protiv prošlogodišnjih prvaka. Košarkaši Dallasa su na omjeru 4-5 i još uvijek ne izgledaju uvjerljivo kao prošle sezone. Osim Nowitzkog i Terrya nemaju igraèa koji je na dvoznamenkastom broju koševa i postižu za njih skromnih 93 poena po susretu. Veèerašnji susret æe sigurno propustiti Jason Kidd pa bi Delonte West opet trebao biti startni play.

Dallas je veliki favorit i mislimo kako bi trebali doæi do pobjede bez veæih muka protiv slabašnih Pistonsa. Moglo bi biti malo koševa jer i jedni i drugi slabo zabijaju.

Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs 02:00

Bucksi (2-6) se vraæaju kuæi sa jako neuspješne turneje po Zapadu. U 5 utakmica su doživjeli 5 poraza zabivši oko 87 poena po susretu. Najbliže pobjedi su bili protiv Kingsa kada su ispustili +21 na poluvremenu te izgubili 103:100. U ostalim susretima su igrali podreðenu ulogu i nisu bili u prilici doæi do pobjede. Startni centar i jedan od kljuènih igraèa Andrew Bogut, odigrao je samo prvu utakmicu protiv Nuggetsa. Za veèeras æe najvjerojatnije biti spreman što je jako dobar znak za Buckse. U goste im dolaze Spursi (6-3) sa kojima se Oklahoma prekjuèer poigrala. Popovich je dao svim igraèima minute pošto je pitanje pobjednika bilo riješeno u treæoj èetvrtini. Za gostovanje kod Bucksa su upitni Blair i Parker radi sitnih ozljeda no sumnjamo da æe izostati jer su važni kotaèi ionako osakaæenih Spursa.

Laganu prednost dajemo gostujuæim Spursima radi šire klupe i iskustva, dok æe Bucksi povratak pobjedama potražiti u nekom drugom susretu.

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 02:00

Memphis doèekuje Oklahomu nakon tri gostujuæe utakmice i to æe im biti prvi u nizu od èetiri domaæa susreta. U njima æe sigurno tražiti poboljšanje svog omjera jer ih tri pobjede i pet poraza nikako ne mogu zadovoljiti. Prekjuèer su se kod Lakersa solidno držali tokom cijele utakmice, ali su na kraju doživjeli poraz. Bili su inferiorni pod košem gdje su ih domaæini nadskakali 53:34 i to je bio glavni uzrok poraza jer Memphisu nije pomogla ni èinjenica da su Lakersi imali èak 27 izgubljenih lopti. Solidno se predstavio i Marreese Speights koji je prvi put dobio znaèajniju minutažu i uknjižio 17 poena i 7 skokova. Od njega se puno oèekuje jer je doveden da zamijeni Randolpha kojeg neæe biti duže radi ozljede. Oklahoma je pobjedom u nedjelju nad Spursima samo uèvrstila svoju prvu poziciju Zapadne konferencije sa omjerom 8-2. Harden i Collison su u drugoj èetvrtini napravili par dobrih akcija i odvojili se na pristojnu razliku koju su do kraja održavali i došli do trijumfa. Scott Brooks je imao priliku isprobati sve igraèe, a pogotovo mu je to trebalo radi Reggiea Jacksona, prièuvnog playmakera koji æe sada dobivati puno više prilika s obzirom da je Eric Maynor out do kraja sezone.

U nekim drugim okolnostima Memphis bi bio favorit, no veèeras je to Oklahoma i trebali bi doæi do pobjede bez nekih veæih problema. Thunder ima puno veæi izbor igraèa i u napadu i u obrani što im je velika prednost.

Minnesota Timberwolves – Chicago Bulls 02:00

Domaæini nakon juèerašnjeg poraza 87:97 u gostima od Toronto Raptorsa, doèekuju Chicago jednog od kandidata za naslov. U porazu se najviše istaknuo Jose Barea sa 16 koševa, dok je Kevin Love opet upisao double-double uèinak (13+14), no uz katastrofalan šut (3-16 iz igre). Danas æe opet biti lišeni pomoæi Michaela Beasleya koji  je na listi ozlijeðenih. Chicago je juèer kod kuæe lagano pobijedio Detroit 92-68. Boozer sa 23 i Rose 22 koša su bili najefikasniji u momèadi koja se nije previše umorila jer su svi porazdijelili minutažu. Rip Hamilton i C.J. Watson su i dalje na listi ozlijeðenih i njihovi nastupi su pod upitnikom.  Danas æe veliki talent Ricky Rubio igrati kontra ponajboljeg playmakera lige Derricka Rosea i možemo oèekivati dobar dvoboj.

Prednost Bullsima koji æe svojom vrlo dobrom obranom pokušati smiriti razigrane Timberwolvese.

Utah Jazz – Cleveland Cavaliers 03:00

Utah Jazz je prošlu utakmicu konaèno uhvatio pobjedu u gostima kod Golden Statea 88:87. Predvodio ih je Gordon Hayward sa 16 koševa koji je i s crte slobodnih bacanja donio pobjedu 11 sekundi prije kraja. Trenutno imaju niz od 4 pobjede i neporaženi su kod kuæe te danas oèekuju nastavak tog niza. U goste im dolaze Cleveland Cavaliersi koji imaju pomalo iznenaðujuæi omjer 4-4. Zadnju utakmicu su gostovali kod Portlanda i izgubili sa 20 razlike 78:98, a najbolji kod Cavaliersa je bio rookie Kyrie Irving sa 21 košem. Danas æe im u Salt Lake Cityu biti teško doæi do pobjede jer Utah ima veliku prednost pod koševima. Obje momèadi su kompletne i nemaju problema sa ozljedama.

Prednost Jazzerima koji imaju jaèu momèad i igraju pred domaæim navijaèima. Ovo neæe biti pretjerano lijepa i atraktivna utakmica jer momèadi igraju tvrdo i moglo bi biti malo koševa.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 04:00

Nakon teškog poraza na gostovanju kod Phoenix Sunsa 102:77, igraèi Natea McMillana su se iskupili pobijedivši Cleveland Cavalierse 98:78 u svome Rose Gardenu. Najbolji je bio LaMarcus Aldridge koji je odigrao još jednu dobru utakmicu ubacivši 28 poena (10/21) uz osam skokova. Danas im u goste dolaze Clippersi a ove su se momèadi veæ susrele ove sezone, na Novu Godinu kada su u Staples Centru domaæini slavili 93:88. Los Angeles Clippersi (4-2) ulaze u ovaj susret sa tri uzastopne pobjede u nizu, kojeg su zapoèeli upravo protiv Portlanda. U njima umor sigurno nije prisutan jer su do sada odigrali samo šest utakmica, najmanje u ligi. Zadnju utakmicu su kod kuæe pobijedili Milwaukee, a najbolji je opet bio Blake Griffin je postigao 22 poena.

Portland je bliži pobjedi zbog dosad prikazanog i sigurno im žele uzvratiti za nedavni poraz. Možemo oèekivati dinamiènu utakmicu s puno atraktivnih poteza te zanimljiv dvoboj pod koševima izmeðu Aldridgea i Griffina.

Golden State Warriors – Miami Heat 04:30

Warriorsi su zadnju utakmicu kod kuæe tijesno poraženi od Utah Jazza 87:88, Monta Ellis (32 koša) je imao prigodu donijeti pobjedu svom timu no promašio je zadnji šut. Dolaskom trenera Marka Jacksona su se dosta poboljšali u obrani, ali vjerovatno se tu previše troše jer je pao i prosjek postignutih koševa. Dolazi im najbolje ekipa lige, a Stephen Curry je out, dok je nastup Andrisa Biedrinsa pod upitnikom zbog ozljede gležnja i teško æe do pobjede. Miami je na omjeru 8-1 i možda to ne bi bilo èudno da se ne zna da su zadnje dvije utakmice (jednu i bez Jamesa) igrali bez Dwyane Wadea koji ima problema sa Ahilovom tetivom i neæe ga biti ni danas, kao ni Millera i Currya. No, zato Lebron James odraðuje posao više nego dobro. U zadnjoj rutinskoj pobjedi nad New Jersey Netsima 101:90 James je zabio 32 koša (22 u 1. èetvrtini) te dodao 7 skokova i 9 asistencija.

Bez obzira na izostanak Wadea Miami je favorit u ovoj utakmici i oèekujemo njihovu pobjedu. Takoðer oèekujemo još jednu dobru partiju LeBrona Jamesa.

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 04:30

Zadnju utakmicu su Lakersi ugostili Memphis Grizzliese i ostvarili pobjedu 90:82. Najbolji je bio Kobe Bryant sa 26 koševa, a èak tri igraèa Lakersa su zabilježila double-double uèinak (Barnes 15+10, Bynum 15+15 i Gasol 13+15). Lakersi imaju 2 uzastopne pobjede i danas imaju prigodu da taj niz produlje jer u goste im stižu neuvjerljivi Phoenix Sunsi. Oni su zadnje dvije utakmice igrali kod kuæe i upisali dvije pobjede protiv Portlanda i Milwaukeea. Protiv Bucksa (109:93) su imali èak 7 dvoznamenkastih igraèa od kojih je najviše zabio Marcin Gortat (18). Danas æe imati velikih problema pod košem jer nemaju igraèa koji može parirati Bynumu i Gasolu (Josh McRoberts je upitan zbog ozljede).

Pobjeda Los Angeles Lakersa koji imaju ogromnu prednost pod košem i pobjeda Sunsa bi bila iznenaðenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE