Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas kod Miamia, Thunder traži pobjedu protiv Lakersa

Veèeras imamo samo èetiri susreta na raspolaganju no dva æe sigurno biti jako zanimljiva. Miami doèekuju prošlogodišnje prvake Dallas Maverickse i žele im još jednom, nakon Božiæa, pokazati da mogu igrati sa njima sad kada su bitno drugaèija ekipa od prošlogodišnje. U zadnjoj utakmici veèeri domaæi Lakersi doèekuju Oklahomu i bit æe posebno zanimljivo vidjeti kako æe pubilka pozdraviti Fishera, svog miljenika koji je godinama nosi žuto-ljubièasti dres.

Indiana Pacers – Washington Wizards  01.00

Samo jednu su utakmicu dosad odigrale jedna protiv druge ove dvije ekipe i u toj je slavila Indiana, u Verizon Centru, dosta teško sa 85:83. Taman kad su se navijaèi Pacersa ponadali da Indiani slijedi jedan malo duži niz pobjeda dogodio se juèerašnji poraz kod New Jerseya i veèeras planiraju zapoèeti novi niz. Sve je bilo u egalu do zadnje èetvrtine gdje su Netsi poèeli ubacivati sve redom i dobili ju sa 31:17. Na kraju je završilo 100:84 a velikih problema sa osobnim pogreškama je imao najbolji strijelac Danny Granger da bi na kraju i bio iskljuèen zbog 6 faula. Tako je završio susret sa samo 5 poena uz 2-8 šut. Takoðer je Indiana muku muèila sa kontrolom lopte pa su skupili 17 turnovera gdje je prednjaèio Granger sa njih 4. Jedini je na visini zadatka bio Paul George koji je ubacio 22 poena i uhvatio 4 skoka te podijelio isto toliko asistencija. Washington (11-38) je imao dva dana odmora nakon domaæeg poraza od Pistonsa. Trenutno su na nizu od 4 izgubljene utakmice a posebno je bolno za trenera Wittmana što su u te èetiri utakmice na prosjeku od samo 82 postignuta poena. John Wall je izjavio kako je ovo jako teško razdoblje za njega i da mu ne preostaje ništa drugo nego prvi dolaziti i zadnji odlaziti sa treninga. Wizardsima slijedi jako teško razdoblje gdje æe u narednih 9 dana odigrati èak 7 susreta a lista ozlijeðenih nije nimalo kratka. Blatche i Lewis æe najvjerojatnije propustiti cijeli taj niz utakmica dok su na day-to-day listi Booker i Nene.

Indiana veæ veèeras ima veliku priliku za iskupiti se zbog juèerašnjeg neugodnog poraza i vjerujemo kako æe bez nekih velikih problema svladati Washington.

Miami Heat – Dallas Mavericks  02.00

Nakon prošlogodišnjeg velikog finala gdje je slavio Dallas ove dvije ekipe su se sastale i na otvorenju sezone, na Božiæ, i tada je Miami protutnjao American Airlines Centrom u Dallasu i slavio 105:94. Veèeras uzvrat doèekuju u ipak tmurnom raspoloženju. Heat (35-13) ima dva uzastopna poraza a dosta stvari upuæuje kako bi se lako moglo dogoditi i da dožive treæi. LeBron James je nakon ozljede prsta rekao da mu je to bio jedan od najbolnijih trenutaka u životu što pamti. Doktori su mu savjetovali miovanje jer je to jedini naèin da zalijeèi tu ozljedu pa je upitan njegov nastup za veèeras. A o tome æe uveliko ovisiti i konaèan ishod. Tako æe punu odgovornost morati preuzeti Wade a puno toga æe ovisiti i o igri Bosha koji je u ta zadnja dva poraza upisao 9 izgubljenih lopti. Dallas (29-22) je isto kao i domaæin imao dan odmora samo što su oni upisali u zadnje dvije utakmice dvije pobjede, i to protiv iste ekipe, Houstona. Mavericksi su tako malo odmaknuli od one grupe ekipa koje se bore za zadnje tri pozicije play-offa i hvataju Clipperse koji su na 4. poziciji. Dirk Nowitzki ove sezone igra dosta promjenljivo ali svejedno æe se od njega najviše veèeras oèekivati. Rick Carlisle svakako ruèuna i na veliki doprinos igraèa sa klupe, što bi moglo prevagnuti sa obzirom da Heat ima dosta tanku klupu. Njima æe uz veæ odavno ozlijeðenog Westa nedostajati i Haywood koji je sve bliže povratku na parket.

Bude li James igrao tada nema sumnje da je Miami favorit i bliže pobjedi. Uzme li pak on pauzu radi ozljede šanse se bitno poveæavaju gostima i tada bi oni to trebali iskoristiti.

Portland Trail Blazers  – New Orleans Hornets  04.00

Portland Trail blazersi (23-27) su prošlu utakmicu igrali kod kuæe sa Oklahomom, koja ih je porazila sa 95:109. Cijelu utakmicu su bili u podreðenom položaju i gosti su diktirali igru. Na odmoru je bilo +18 za Oklahomu, no tijekom treæe èetvrtine Portland radi seriju 17:2 i dolazi na samo pet koševa zaostatka. Tada su se gosti pribrali i za par minuta ubrzo odlaze na dvoznamenkastu prednost.  J.J.Hickson je sa 21 košem bio najefikasniji u porazu, a odmah do njega je bio LaMarcus Aldridge sa svojih 20 koševa. New Orleans Hornetsi (13-37) su juèer u gostima kod Golden State Warriorsa upisali pobjedu 102:87. Na odmoru su veæ imali lijepih 17 koševa prednosti, koje su mirno saèuvali do kraja utakmice.  Marco Belinelli je sa 22 koša bio najbolji, a pratili su ga Carl Landry i Jarrett Jack sa po 20 koševa.

Portland Trail Blazersi su favoriti i oèekujemo  njihovu pobjedu, jer ipak igraju su svojem Rose gardenu.

Los Angeles Lakers  – Oklahoma Thunder City  04.30

Nakon poraza od Memphisa, Los Angeles Lakersi (31-19) su u obližnjem Oaklandu svladali Warriorse 104:101. Prvi dio su Lakersi bili nadmoæni i domaæini su mogli biti zadovoljni što su na odmor otišli sa samo sedam koševa zaostatka. U nastavku su se domaæini polako vratili u egal, a samo minutu i pol prije kraja su i poveli sa 97:95. Ali tada na scenu stupa Kobe Bryant i sa èetiri koša zaredom donosi Lakersima pobjedu.  Završio je utakmicu sa 30 postignutih koševa, a vrlo dobar je bio i Pau Gasol sa 19 koševa i 17 skokova. Košarkaši Oklahoma City Thundera (38-12) su upisali èetvrtu pobjedu u nizu, tako što su svladali Portland Trail blazerse  rezultatom 109:95. Prvo su  poluvrijeme završili sa 18 koševa prednosti (65:47) uz 66 % šuta iz igre. Ipak Blazersi se nisu predavali te 17:2 serijom u treæoj èetvrtini smanjuju na 71:66, ali Russell Westbrook odgovara sa šest uzastopnih koševa i odvodi svoju momèad na sigurnu razliku. Najbolji igraè na terenu bio je Russell Westbrook koji je upisao 32 koša i 8 asistencija, dok je Kevin Durant zabio 25. Prije mjesec dana ove su se momèadi obraèunale i tada je Oklahoma svom terenu slavila sa 100:85.

Prednost dajemo domaæim Los Angeles Lakersima, koji na svom terenu mogu dobiti svakoga, pa tako i trenutno prvu momèad zapada. Možemo oèekivati dobre partije Bryanta i Duranta, pa vrijedi probati odigrati over na njih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE