Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas kod Philadelphije, Hornetsi u Madison Square Gardenu

Nakon juèerašnje relativno mirne veèeri danas nam slijedi 11 ogleda gdje æe biti vatreno pošto je u mnogim utakmicama neizvjestan favorit. Bobcatsi idu na gostovanje kod Raptorsa što æe im vjerojatno biti najlakša utakmica u sljedeæih pet pa bi morali zapeti ako žele prekinuti katastrofalan niz poraza. U 01.30 LeBron James sa svojim Miamijem gostuje kod Clevelanda gdje æe opet imati vruæi doèek a pola sata kasnije poèinje vjerojatno susret veèeri izmeðu Sixersa i Mavericksa. Trebalo bi biti vatreno i u Memphisu gdje gostuje Denver a na kraju veèeri Lakersi doèekuje stare rivale iz Phoenixa i traže treæu pobjedu u nizu.

Toronto Raptors – Charlotte Bobcats  01.00

Raptorsi (9-22) veèeras imaju lijepu priliku ubilježiti desetu ovosezonsku pobjedu. Iako su u velikim problemima što se tièe izostanka igraèa dolazi im uvjerljivo najlošija momèad lige. Nakon tri uzastopna poraza kod kuæe (Lakers, Knicks, Spurs) u kojima niti u jednom susretu nisu bili u podreðenoj ulozi imaju priliku popraviti omjer. Protiv Spursa uz veæ odavno ozlijeðenog Bargnanija nije bilo Baylessa i Kleize koji su upitni i za veèerašnji nastup. Veliki posao su odradili igraèi sa klupe zabivši ukupno 45 poena no i to je bilo malo protiv jakih Spursa. Bobcatsi (3-26) polako ali sigurno grabe ka najlošijem rekordu ikada. U igri nema nikakvih pomaka, ozlijeðeni igraèi se pomalo vraæaju ali i dalje sve to jako loše izgleda. Na ruku im ne ide niti raspored jer nakon gostovanja kod Toronta slijede još teže utakmice. Od silnih ozlijeðenih igraèa na toj listi je ostao jedino najbolji im strijelac Gerald Henderson kojega neæe biti ni veèeras. Preuzeli su i najlošiju poziciju efikasnosti od Hornetsa pa tako bilježe 86 poena po susretu dok nakon Kingsa primaju najviše, èak 101 poen.

Iako Toronto ima više problema sa izostancima dajemo im prednost jer su namuèili puno jaèe ekipe na svome parketu od Bobcatsa a neke èak i pobijedili.

Orlando Magic – Milwaukee Bucks  01.00

Dwight Howard je u zadnje tri utakmice i tri pobjede ispod svog prosjeka no njegov veæi doprinos nije niti bio potreban jer su ostali igraèi zabijali trice nemilosrdno. Od èak 92 pokušaja su ih zabili 42 i tu leži glavni razlog zbog kojega su stradali Bucksi, Wolvesi i Sixersi. Baš sa Bucksima su se najviše i namuèili kada je briljirao Jason Richardson i nakon šest dana ih veæ oèekuje novi okršaj. Van Gundyjeva je ekipa na 19-11 omjeru i dijele èetvrtu poziciju s Hawksima. Nemaju nikakvih problema sa ozljedama pa æe i veèeras Anderson uz Howarda biti glavna opasnost po koš gostiju. Milwaukee (12-17) je zadnje tri utakmice sve odigrao na svome parketu i sve izgubio. Dok su porazi od Miamija i Orlanda donekle bili i oèekivani svakako nisu planirali izgubiti i od jedne od najlošijih ekipa lige, Hornetsa. U srijedu im se baš to i dogodilo a prvenstveno mogu to zahvaliti lošem šutu i slaboj igri pod koševima gdje su ih gosti nadskakali. Veèeras æe imati izrazito težak zadatak jer su domaæini u sjajnoj šuterskoj formi i trebat æe se dobro potruditi obraniti se.

Oèekuje se pobjeda Orlanda i nastavak njihove dobre igre.

Detroit Pistons – Sacramento Kings  01.30

Da nije bilo one loše predstave u nedjelju i poraza kod kuæe od Wizardsa sada bismo pisali o preporoðenim Pistonsima. Ipak, taj poraz je pokazao kako se Detroitu (9-22) još uvijek ne može vjerovati niti protiv slabijih ekipa unatoè tome što su pobijedili pet puta u zadnjih sedam utakmica. Nakon iznenaðujuæe pobjede u Bostonu gdje su sjajno iskoristili neigranje pojedinih igraèa dolazi im još jedna ekipa koja ima ispod 50% pobjeda. Rodney Stuckey i Ben Gordon su napokon odradili jednu dobru predstavu, zajedno i tako pokazali da mogu pomoæi mladim suigraèima. To se od njih oèekuje i veèeras jer su Kingsi ekipa s najlošijom obranom a njih dvojica znaju zabijati u serijama. Sacramento (10-19) je prekjuèer odigrao utakmicu u New Yorku gdje su lagano izgubili 100:85. Tyreke Evans je jedini bio na razini s 19 poena, 5 asistencija i 4 skoka dok ostatak družine nije pokazao niti pola od onoga što se od njih oèekuje. Za veèeras æe opet svi biti na raspolaganju treneru Keithu Smartu pa se makar oko toga neæe morati brinuti.

Detroit je favorit u ovoj utakmici pošto su pokazali u zadnjim susretima kako mogu dobiti i jaèe ekipe poput Bostona.

Cleveland Cavaliers – Miami Heat  01.30

Bit æe ovo treæa i posljednja meðusobna utakmica ove dvije ekipe za ovu sezonu a Miami dosad ima obje pobjede. No, dosad još nisu igrali u Clevelandu a tamo ipak Cavaliersi igraju bolje nego u gostima i znali su skinuti skalp jakim ekipama kao npr. prekjuèer Indiani u zadnjoj utakmici. Pobijedili su ih 98:87 i došli na 11-16 omjer. Kyrie Irving se vratio i pokazao odliènu igru za 37 minuta provedenih na parketu. Zabio je 22 poena (8-12), podijelio 5 asistencija i ugrabio 3 skoka. Iznenadio je i Semih Erden koji se baš nije naigrao ove sezone a uskoèio je na mjesto ozlijeðenog Varejaoa. On je ubilježio 18 poena i 8 skokova. Gibson je takoðer igrao tako da je upitan jedino nastup Parkera dok Brazilskog centra nema do daljnjega. Miami (23-7) dolazi u sjajnoj formi. Na zadnjih 5 gostovanja imaju 4 pobjede i sve su došle sa dvoznamenkastom razlikom poena i riješene su vrlo brzo na samom poèetku utakmice. LeBron James je ovih dana izjavio kako je moguæe da se jednog dana vrati u Clevelnd što æe dodatno uzavrijeti atmosferu pošto ga domaæi navijaèi ne vole upravo zbog prelaska u Miami pretprošlo ljeto. Poznato je kako ga posebno inspirira èinjenica da igra u Quicken Loans Areni pa možemo i veèeras oèekivati njegovu sjajnu predstavu.

Oèekujemo laganu pobjedu Miamija jer Clevelandu fali najbolji obrambeni igraè dok gosti stvarno igraju u impozantnoj formi.

Philadelphia 76ers – Dallas Mavericks  02.00

Ovo bi trebala biti vjerojatno najzanimljivija utakmica veèeri. Obje ekipe igraju sjajno i pri vrhu su svojih konferencija. Obje ekipe imaju dugaèku klupu i treneri ju odlièno iskorištavaju. Sixersi (20-10) malo kao da su posustali u zadnje vrijeme nakon sjajnog starta ali i dalje su tvrd orah na svome terenu i pobjeðuju u onim utakmicama gdje su favoriti. Najveæi problem Douga Collinsa je centarska pozicija. Veæi dio sezone ju mora krpati s dobrim ali još neiskusnim Vuèeviæem, 20. pickom druge runde ovogodišnjeg drafta Lavoyem Allenom i veteranom Battiem kojem je ovo veæ 14. sezona. Spencer Hawes je propustio veæ 16 utakmica i neæe ga biti do kraja ovog mjeseca. To bi gosti iz Dallasa (19-11) mogli iskoristiti jer iako oni nemaju nekog kvalitetnog centra imaju puno visokih igraèa koji znaju iskoristiti ukazani prostor pod košem. Mavericksi su nakon tri poraza na samom poèetku ovog mjeseca zaredali s pet pobjeda i to sve protiv jakih ekipa iz svoje konferencije. Rick Carlisle pak ima drugih problema kada veæ nema sa pobjedama. U zadnje vrijeme se dosta igraèa ozlijedilo i neki su upitni a neki neæe nastupiti. Terry i Beaubois su pod upitnikom dok Westa nema takoðer do kraja mjeseca. Tako da su na bekovskim pozicijama ostali na veteranima Kiddu i Carteru i mladom Jonesu kojemu je ovo tek druga sezona i nema puno minuta iza sebe. Na tim pozicijama su domaæini najjaèi pa æe biti zanimljivo vidjeti tko æe veèeras više iskoristiti protivnikove mane.

Jako zahtjevna utakmica za prognoziranje. Sixersima je svakako prednost domaæi parket ali Dallas je oèito uhvatio formu tako da su ipak u maloj prednosti.

New York Knicks – New Orleans Hornets  02.00

Jeremy Lin je pokazao kako može suraðivati i sa Stoudemireom na parketu pa nam sada ostaje još jedino vidjeti kako æe to izgledati sve sa Anthonyjem. On bi veèeras trebao biti u poèetnoj postavi nakon što je propustio posljednjih 5 utakmica Knicksa. New York (15-15) je ovim nizom od sedam pobjeda zaredom napravio veliki korak u borbi za playoff mjesto i odmakao na lijepu prednost prvim pratiteljima Milwaukeeu. Veèeras su veliki favoriti i sve oèi æe biti uperene u njih pošto se svi nadaju pobjedi. U zadnjem susretu s Kingsima D’Antoni je izrotirao sve raspoložive igraèe pošto je pitanje pobjednika veæ ranije bilo riješeno. Dolaze im Hornetsi (6-23) koji su na njima nezamislive dvije pobjede u nizu. To nisu doživjeli još od samog poèetka sezone kada su krenuli sa dvije pobjede u nizu. Kada se oduzmu te prve i zadnje dvije utakmice dolazimo do podatka kako je New Orleans u preostalih 25 susreta došao do samo dva slavlja što je jako porazno. U ta zadnja dva ogleda protiv Utaha i Milwaukeeja ih je predvodio Chris Kaman, a imao je veliku pomoæ u Belinelliju i Ayonu koji se ustalio na poziciji visokog krila. Bit æe zanimljivo vidjeti kako æe se nositi veèeras protiv Chandlera i Stoudemirea.

New York je favorit i trebao bi doæi do nove pobjede. Gostima æe trebati puno više od samo dva raspoložena igraèa.

DODATAK: Prema najnovijim informacijama Carmelo Anthony æe propustiti i ovaj dvoboj, a trebao bi zaigrati na sljedeæoj utakmici, protiv Dallas Mavericksa.

Memphis Grizzlies  – Denver Nuggets  02.00

Memphis (16-14) je u dobroj formi, od zadnjih 5 utakmica imaju 4 pobjede. Prošlu su ostvarili na gostovanju kod New Jersey Netsa rezultatom 105:100. No prvo poluvrijeme nije davalo naznake za pobjedu  jer su domaæini imali i 10 razlike prednosti. U drugom dijelu je bila druga prièa i Memphis je zaigrao mnogo bolje te je u zadnjih 5 minuta utakmice pogodio nekoliko važnih šuteva koji su donijeli pobjedu. Cijela poèetna petorka Memphisa je bila dvoznamenkasta, a najbolji  su bili Rudy Gay s 25 koševa i Marreese Speights s 20 koševa i 18 skokova. Sam Young je upitan za današnju utakmicu. Denver Nuggetsi (17-13) su zadnju utakmicu kod aktualnih prvaka doživjeli neugodan poraz  84:102. U utakmici Denver nije nijednom bio u vodstvu, dok je Dallas najviše vodio s 31 razlike, no sa svojih 35% ukupnog šuta bolje ni nisu mogli oèekivati. Nastupili su bez Timofeya Mozgova, Nenea  i Danila Gallinarija od kojih æe danas možda samo nastupiti Nene.

Prednost dajemo domaæim Memphis Grizzliesima koji ipak nemaju toliko izostanaka, a imaju i mnogo bolju formu zadnjih nekoliko utakmica.

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves  02.00

Houston Rocketsi (17-13) su u srijedu kod kuæe pobijedili favorizirani Oklahoma Thunder City 96:95. Iako su tijekom prvog dijela imali i 18 razlike prednosti, na kraju su morali stizati prednost gostiju. Pobjeda je vrjednija time što su zadnje 3 minute ostavili Oklahomu bez postignutog koša.  Nakon što je utakmicu prije ostao na nula koševa, Kevin Martin je odigrao sjajnu utakmicu i bio prvi strijelac s 32 koša. Minnesota Timberwolvesi (14-16) su prošlu utakmicu ugostili najslabiju momèad lige Charlotte Bobcatse i pobijedili sa 102:90. U utakmicu su krenuli malo uspavano pa su gosti na odmoru vodili, ali u nastavku su se pribrali i dobili drugo poluvrijeme sa 56:42. Po obièaju najbolji igraè Minnesote je bio Kevin Love s 30 koševa i 18 skokova, a vrlo dobar je bio Crnogorac Nikola Pekoviæ s 21 košem i 11 skokova.  Obje momèadi nemaju probleme sa ozljedama i imaju sve igraèe na raspolaganju.

Houston Rocketsi su vrlo dobri na svojem terenu (11-3) i stoga im dajemo prednost u ovom dvoboju. Možemo oèekivati dosta brzu košarku s dosta koševa.

Oklahoma Thunder City  – Golden State Warriors  02.00

Domaæini (22-7) su u srijedu gostovali kod Houston Rocketsa te izgubili s 95:96. U utakmicu su krenuli vrlo loše i prvu èetvrtinu izgubili s 13:29. Kasnije su se posložili i poèeli igrati svoju igru, da bi na samom kraju utakmice i poveli.  3 minute prije kraja imali su 95:92, ali nakon toga više nisu ubacili loptu kroz obruè. Kevin Durant s 33 koša i Russell Westbrook s 26 koševa bili su najbolji kod gostiju, ali Durant je ispao tragièar jer je u zadnjem napadu promašio dva  šuta za pobjedu.  Golden State Warriorsi (11-15) su zadnju utakmicu ugostili oslabljeni Portland, no nisu uspjeli doæi do pobjede, izgubili su s 91:93. Premda su tijekom utakmice imali i 12 razlike te 47% šuta, a gosti najviše +5 i 40% šuta, ipak su pognute glave napustili teren.  David Lee je s 29 koševa i 11 skokova bio najbolji kod Warriorsa, dok je inaèe najbolji igraè Monta Ellis upisao 8 koševa i 8 asistencija. Kod domaæih su izvan pogona Eric Maynor i Thabo Sefolosha, dok su gosti bez Kwamea Browna.

Domaæini su veliki favoriti i bilo bi iznenaðenje da gosti doðu do pobjede,  te Oklahomi zadaju drugi uzastopni poraz.

Utah Jazz  – Washington Wizards  03.00

Utah Jazz (14-14) je prošlu utakmicu na gostovanju kod Oklahome teško poražena s 85:111. Odigrali su vrlo lošu utakmicu u kojoj su imali samo 35% ukupnog šuta i nisu nijednom vodili. Na odmoru je veæ bilo 14 razlike, da bi na prednost pred sam kraj došla na najviših 27 razlike za domaæine. Od 5 dvoznamenkastih igraèa najbolji je bio Al Jefferson s 15 koševa. Nakon velike pobjede kod Portland Trail Blazersa, Washington Wizardsi (7-23) su gostovali kod Los Angeles Clippersa i tamo bili poraženi sa 84:102. U prvom poluvremenu su držali korak s mnogo jaèim domaæinima, no u nastavku im se igra raspala te upisuju novi poraz. Šut im je bio 39% ali ni slobodna bacanja im nisu bila bajna, gaðali su ih samo 68% (19/28). U porazu je najbolji bio John Wall s 18 koševa i 12 asistencija. Za današnju utakmicu im ne konkuriraju Ronny Turiaf i Andray Blatche.

Prednost dajemo domaæim košarkašima koji su ove sezone u svojoj dvorani dobivali i mnogo jaèe protivnike nego što su to Washington Wizardsi.

Los Angeles Lakers  – Phoenix Suns  04.30

Nakon 6 uzastopnih gostovanja u kojima su ostvarili polovièan uspjeh , Los Angeles Lakersi su se vratili u svoju dvoranu gdje su u utorak pobijedili Atlanta Hawkse 86:78. Domaæini su svojom obranom prisilili goste na samo 34,4 % šuta, ukljuèujuæi 25,9% za tri poena (7/27). Pau Gasol s 20 koševa je bio najbolji igraè, dok je Kobe Bryant zabio samo 10 koševa (1/10 šut). Play Derek Fisher je upitan za današnju utakmicu. Phoenix Sunsi (12-18) su takoðer za zadnje protivnike imali Atlanta Hawkse, ali za razliku od Los Angeles Lakersa, oni su u srijedu poraženi na svom terenu 99:101. Phoenix Sunsi su bili dobro zapoèeli utakmicu dobivši prvu èetvrtinu 31:21 i sve je mirisalo na pobjedu, ali u nastavku su odigrali vrlo loše i gosti dolaze pobjede. Steve Nash je zabio 22 koša i imao 16 asistencija, dok je drugi veteran Grant Hill dodao svojih 18 koševa.

Lakersi su favoriti i trebali bi bez veæih problema doæi do pobjede. Ove sezone su Phoenix Sunsi  veæ gostovali u Staples Centru ove sezone. Izgubili su 99:83, a najviše štete im je nanio Kobe Bryant koji je postigao 48 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE