Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas koristio èak 27 igraèa u jednoj sezoni

Novi set od 5 zanimljivosti donosi Tomislav Pakrac u svojoj tjednoj rubrici NBA zanimljivosti. Ovoga tjedna saznajte nešto o najboljim NBA košarkašima svih vremena.

NBA ZANIMLJIVOSTI:

George Mikan (na slici), Bob Cousy, Bob Pettit i Bill Russell su jedini igraèi koji su izabrani u najbolje momèadi u povodu 25, 35 te 50 obljetnice NBA lige

Sveuèilišta Houston i North Carolina dijele rekord po broju igraèa koji su izabrani meðu 50 najveæih igraèa svih vremena. Houston: Clyde Drexler, Elvin Hayes i Hakeem Olajuwon. North Carolina: Billy Cunningham, Michael Jordan i James Worthy.

U sezoni 1996/97. Dallas je koristio èak 27 razlièitih igraèa, NBA rekord.

1996/97. Phoenix Sinsi su postali prva NBA momèad koja je u istoj sezoni imala dvoznamenkasti niz uzastopnih pobjeda kao i dvoznamenkast niz uzastopnih poraza.

Od 50 najveæih igraèa svih vremena èak 5 ih je igralo za pobjednièku momèad New York Knicksa 1972/73. (Willis Reed, Walt Frazier, Earl Monroe, Jerry Lucas i Dave Debusschere). To je najviše igraèa koji su igrali za jednu NBA momèad, a da su izabrani meðu najveæih.


Želite poslati vaše mišljenje Tomislavu Pakracu o njegovim zanimljivostima? Pošaljite e-mail na adresu tomislav.pakrac@nba-croatia.com.

Latest Posts

NE PROPUSTITE