Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas Mavericks

Mark Cuban se još uvijek voli prisjetiti 2011.godine i prvog naslova Dallas Mavericksa, ali vrijeme je da se zaboravi na to i fokusira na planove za budućnosti. Dirk Nowitzki je već na zalasku karijere, a šef Cuban mu nije posložio najbolju moguću ekipu za još jedan pokušaj za naslov NBA prvaka.

Najavljivao se Dwight Howard i Chris Paul, međutim kao i s Deronom Williamsom, spomenuti su se igrači okrenuli drugim klubovima. Mavsi su se zbog toga morali zadovoljiti s nekim drugim igračima na tržištu.

Trenutni roster za sezonu 2013./14.:

Jose Calderon, Vince Carter, Jae Crowder, David Ebanks,  Monta Ellis, Samuel Dalembert, Wayne Ellington, Shane Larkin, DeJuan Blair, Devin Harris, Ricky Ledo, Gal Mekel, Bernard James, D.J.Kennedy, Shawn Marion, Richard McConnell, Fab Melo, Dirk Nowitzki, Brandan Wright.

Došli:
Jose Calderon, Monta Ellis, Samuel Dalembert, Wayne Ellington, Shane Larkin, DeJuan Blair, Devin Harris, Ricky Ledo, Gal Mekel.

Otišli:
Darren Collison, Elton Brand, Roddy Beaubois, Chris Kaman, Mike James, O.J. Mayo, Jared Cunningham, Anthony Morrow.

S omjerom 41-41 prošle sezone Dallas Mavericksi nisu uspjeli ući u playoff, po prvi puta nakon 2000.godine. Tijekom sezone je Dirk imao ozljedu u kojoj su i Mavsi nanizali podosta poraza. Kada se vratio drugačije je ekipa Mavsa izgledala na terenu, ali malo im je nedostajalo da doguraju do doigravanja. Odmah su se nakon toga Mavsi okrenuli idućoj sezoni, ali Dwighta i Paula nisu dobili ,već Josea Calderona i Montu Ellisa.

Jose Calderon bi se mogao dobro uklopiti u ekipu Mavsa, a sudeći po partijama na Eurobasketu će biti osjetno pojačanje. Nakon dolaska Calderona Mavsi su doveli i Devina Harrisa pa su se mnogi zapitali čemu ovaj potez kada se od ranije na draftu izabrao Shane Larkin i zadržao Bernard James. Cuban je izjavio nakon tog poteza kako možemo očekivati da će Harris i Calderon igrati zajedno na terenu.

Nakon svega toga Mavericksi dovedu i Montu Ellisa, koji je izvrstan scorer, upravo tip igrača kakav Mavsima treba, ali Monta je visok 191 centimetar. Sad su se opet ljudi počeli pitati pa kako će to izgledati na terenu, ali na treneru je da on to posloži. U napadu bi to još kako tako trebalo funkcionirati, ali u obrani će biti strahovitih problema.

Veterani Carter i Marion su ostali i od njih se može očekivati da će pružati konstantne partije tijekom cijele sezone.

Što se tiče visokih igrača, doveli su Samuela Dalemberta u nadi da vrate igrač istog stila igre kao i Tyson Chandler, zaduženog za obranu i pospremanja “otpadaka” pod košem protivnika. Brandana Wrighta su također zadržali da može s klupe odmoriti Dalemberta i Dirka. Od Nowitzkog se očekuje da ovu limitiranu ekipu odvede do playoffa, ali to će biti težak podvig.

Zašto limitirana ekipa? Calderon i Ellis nisu poznati kao obrambeno nastrojeni igrači, ekipa je opet skupljena na brzinu i teško je da će kemija odmah proraditi. Nowitzki, Carter i Marion su već jednom nogom u mirovini, samim time i češće će dolaziti do ozljeda.

Prognoza: Dirk spašava Mavse od uzastopnog propuštanja playoffa (8. mjesto na Zapadu)

Ukoliko ne bude većih ozljeda ova ekipa može napraviti puno problema, ako se pravilno posloži. Tko će biti bolji za taj posao nego Rick Carlisle koji je i 2011. dokazao zašto je jedan od najboljih trenera u ligi. Ipak, budući da u ekipi ima dosta veterana koji bi trebali voditi glavnu riječ, pokoja ozljeda bi ih mogla ostaviti i izvan najboljih osam u konferenciji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE