Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas: (Pre)teška obrana naslova

Neuobièajeno za prvake, Mavsi ove godine najviše problema imaju oko zadržavanja igraèa, previše igraèa želi veæu minutažu ili veæe novce. Prsten imaju, tako da im to više nije primarni cilj, a Mavsi to ne mogu osigurati svima.

Zaštiæeni:
/

Dallas Mavericksi su još jedna od ekipa koje nemaju zaštiæenih slobodnih igraèa.

Nezaštiæeni:
Jose Juan Barea, Caron Butler, Brian Cardinal, Tyson Chandler, DeShawn Stevenson, Peja Stojakoviæ

Tu je taj spomenuti problem. Chandler želi drugi izazov, Stojakoviæ, Cardinal i Stevenson više minuta, Barea više novaca, a Butler ni sam ne zna što želi. Prije svega pokušat æe zadržati Chandlera i Bareu, a onda na red dolaze ovi ostali.

Pod ugovorom:
Dirk Nowitzki, Jason Terry, Jason Kidd, Shawn Marion, Brendan Haywood, Corey Brewer, Rudy Fernandez, Rodrigue Beaubois, Dominique Jones, Ian Mahinmi

I bez ovih slobodnih igraèa, ovaj roster lijepo izgleda, no ne i za obranu naslova. No gledajuæi da su Mavsi pored rostera od 15 igraèa, NBA finale igrali sa 8, maksimalno 9, s njima se nikada ne zna.

Ove godine su ostali bez pickova na draftu, a prava drže samo na Finca Koponena, 30. picka iz 2007. godine, koji realno, unatoè fenomenalnoj igri na Eurobasketu, nema NBA kvalitetu.

Kandidat za otpis ugovora:
Brendan Haywood

Pitanje je tko želi u momèadi backup centra sa petogodišnjim ugovorom, koji æe sa sadašnjih 7 u zadnjoj sezoni porasti na 10,5 milijuna. Vjerojatno æe prvo provjeriti kakvo je stanje na tržištu, želi li tko Haywooda, te za koliku plaèu, a dosta æe toga ovisiti i o stanju sa Chandlerom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE