Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas ponovno bolji od Miamija

Dallas Mavericksi još su se jednom pokazali nerješivom zagonetkom za košarkašku momèad Miami Heata. Veliki minus teksaškoj momèadi i dalje je finale ovih klubova iz 2006. godine, sve ostalo uglavnom ide na njihovu stranu.

Mavsi su stigli na Floridu kod momèadi koja je bila u pozitivnom nizu od dvanaest uzastopnih utakmica, a èiji je niz porazom 98-96 u ponedjeljak prekinut. LeBron James ostao je bez ubaèaja u prvom poluvremenu za Heat koji nije našao naèina zaustaviti Dirka Nowitzkog (26 poena, devet skokova), ali i posebice Jasona Terryja koji je svih svojih 19 koševa ubacio u posljednjih jedanaest minuta susreta u American Airlines Areni.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Monta Ellis (44)
  • Asistencije: Baron Davis (12)
  • Skokovi: Dwight Howard (20)
  • Ukradene lopte: Eric Gordon (5)
  • Blokade: JaVale McGee (5)

Bila je ovo èetrnaesta uzastopna pobjeda Dallasa protiv Miamija u utakmicama osnovnog dijela lige i njihova 22. u 27. utakmici sezone. Zanimljivo, Mavsi ove godine konstantno imaju “protulijek” protiv momèadi koje nižu pobjede, pa su tako protiv šest klubova koji su bili u pozitivnom nizu od barem pet uzastopnih slavlja upisivali pobjede, ukljuèujuæi i prekid ovog Miamijevog niza, ali i prekid niza San Antonio Spursa koje su, takoðer, zaustavili na brojci dvanaest. Prekidali su još uzastopna slavlja New Orleans Hornetsa (8 pobjeda zaredom), Utah Jazza (7), Boston Celticsa (5) i Oklahoma City Thundera (5).

U svojoj 500. utakmici osnovnog dijela lige Dwyane Wade je ubacio 22 koša i imao sedam asistencija za Miami.

Debi je u dresu floridskog sastava, upisavši èetiri minute, ostvario Mike Miller, vrsno 30-godišnje bek-krilo koje se ljetos prikljuèilo supermomomèadi iz Washingtona.

Devetu uzastopnu pobjedu upisali su San Antonio Spursi svladavši, uz 20 poena, 15 skokova i šest asistencija Tima Duncana, sastav Phoenix Sunsa 118-110. Najuvjerljivija momèad lige trenutaèno je na omjeru pobjeda i poraza 24-3.

Vince Carter, Mickael Pietrus i Marcin Gortat, igraèi koje je Phoenix nedavno dobio u razmjeni košarkaša triju klubova, nisu nastupili.

Zaigrali su zato za Orlando, koji je sudjelovao u tom “tradeu”, Gilbert Arenas, Hidayet Türkoglu i Jason Richardson, meðutim, ništa to dobroga nije donijelo sastavu Magica koji je poražen kod Atlanta Hawksa 91-81.

Latest Posts

NE PROPUSTITE