Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas ponovno nadigrao Lakerse u završnici

Dallas Mavericksi su ponovno odigrali odliènu posljednju èetvrtinu te tako ponovno nadoknadili zaostatak i došli na korak od prolaska u konferencijsko finale. Sve do 4 minute prije kraja Lakersi su održavali 6 pogodaka prednosti, a tada je uslijedila serija Dallasa. Po jedna trica Dirka Nowitzkog i Peje Stojakoviæa, te slobodna bacanja Jasona Kidda i Nowitzkog doveli su do prednosti ekipe iz Teksasa. Uslijedilo je nekoliko teških koševa s obje strane, a presudio je skok u napadu Jasona Terryja 30 sekundi prije kraja i realizirana dva bacanja istog igraèa, za odlazak na 4 poena razlike.

Dallas je pogodio 12 trica, od toga pet u posljednjoj èetvrtini, a od tih pet Peja je pogodio tri. Stojakoviæ je, naravno uz nezaustavljivog Nowitzkoga, odigrao kljuènu ulogu u ovoj utakmici, sa nekoliko vrlo bitnih šuteva na kraju utakmice.

Utakmica je od poèetka do kraja bila izrazito neizvjesna. Niti jedna ekipa nije stvorila više od 8 poena razlike.

Od poèetnih 20 koševa, Lakersi su èak 16 postigli iz reketa, a od toga Andrew Bynum više od polovice. Da li je to bila promjena taktike u odnosu na prijašnje utakmice ili je razlog tome brze dvije osobne pogreške Kobea Bryanta koje su ga poslale na klupu do kraja prve èetvrtine. Dallas je s druge strane pogodio èetiri trice iz isto toliko pokušaja, a jedini pogodak iz reketa je stigao minutu prije kraja èetvrtine od Tysona Chandlera.

Kada su za Dallas poèeli ulaziti igraèi s klupe, tako je Dallas polako preuzimao inicijativu i vodstvo. Jason Terry i Dirk Nowitzki su završavali skoro svaki napad, te su njih dvojica na poluvremenu zajedno imali 30 koševa. Ipak, kraj druge èetvrtine je pripao Lakersima. Kobe nije promašio šut u poluvremenu, Bynum je završavao kontre, a Dallas griješio. Sve to je dovelo da ekipa iz Los Angelesa na odmor odlazi sa prednošæu 51:47.

Iako su tricom Dereka Fishera na poèetku treæe èetvrtine Lakersi otišli na najveæih sedam razlike, Dallas vrlo brzo sa dvije trice stiže na pola koša zaostatka. Do kraja èetvrtine se igralo koš za koš, s tim da su Lakersi postigli posljednjih èetiri koša, te za dva poena poveæali prednost u odnosu na poluvrijeme.

Lakersi su odigrali puno bolju utakmicu od prethodne dvije, ali nije im bilo dovoljno. Vidjelo se da igraju drugaèije, da više dijele loptu i traže najbolje pozicije za šut. Ipak kraj utakmice je donio poznatu jedan na jedan igru koja je donijela poraz.

“Razoèarani smo”, izjavio je trener Lakersa Phil Jackson koji se u svojoj trenerskoj karijeri prvi put nalazi u situaciji da gubi 3-0 u jednoj seriji doigravanja. “U prvoj i treæoj utakmici smo kontrolirali ritam utakmice, ali oni su bolji u završnicama utakmica od nas. Ali svejedno vjerujemo u pobjedu u sljedeæoj utakmici.”

Dallas u nedjelju ima šansu dovršiti posao, odnosno udijeliti “metlu” braniteljima naslova, a kako Dirk igra, lako moguæe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE