Saturday, December 10, 2022

ZADNJE OBJAVE

Dallas tricama uništio Lakerse i poslao ih kuæi

Dallas Mavericksi nastavljaju sa sjajnim izdanjima u doigravanju. Noæas su u potpunosti nadigrali Lakerse te uvjerljivo slavili rezultatom 122:86. Do pobjede su došli zahvaljujuæi brojnim tricama prvenstveno igraèa sa klupe.

- Advertisement -

Nakon jedne utakmice suspenzije zbog udaranja J.J. Baree u poèetnu petorku se vratio Ron Artest. Odmah od poèetka utakmice vidjela se namjera Kobea Bryanta koji je stalno tražio loptu i agresivno napadao koš. Veæ u prvoj èetvrtini postigao je 13 poena, od kojih je veæina ostvarena šutom iz reketa ili s poludistance. Sredinom poèetne èetvrtine Mavsi su napravili seriju 8-0 i odvojili se na 5 poena razlike, ali Lakersi im se ubrzo približavaju te na kraju èetvrtine rezultat glasi 27-23 u korist domaæina. Kao i u dosadašnjim utakmicama ove serije, Lakersi su poèeli katastrofalno što se tièe šuta za tri, dok su Mavsi uspjeli pogoditi otvorene šuteve.

Drugu èetvrtinu bolje otvaraju igraèi Dallasa, Jason Terry pogaða tricu, Peja Stojakoviæ realizira kontru te Mavsi odlaze na 9 poena razlike. Novom tricom Terryja Mavsi odlaze na dvoznamenkastu prednost i Lakersi zovi timeout. Nakon odmora Terry pogaða još jednu tricu i Phil Jackson zove novi timeout, samo minutu nakon prošloga. Ali situacija se nije mijenjala, Terry i Stojakoviæ pogaðaju nove trice i Dallas odlazi na prednost od 18 poena razlike, kada je trener Lakersa zvao i treæi timeout u samo tri minute. Mavsi nisu stali, Terry je u meðuvremenu pogodio još jednu tricu, svoju šestu, te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 63:39.

Lakersi su izgledali kao potpuno razbijena vojska dok su Mavsi sjajnom timskom igrom veæ u prvom poluvremenu osigurali 4. pobjedu protiv Lakersa i prolazak u finale Zapada. Treba spomenuti i da su igraèi Mavericksa u prvoj polovini utakmice postigli 11 trica, èime su izjednaèili rekord doigravanja po broju trica postignutih u jednom poluvremenu. O sjajnoj igri Dallasa dovoljno govori podatak da su za 25 ubaèaja iz igre u prvom poluvremenu imali èak 20 asistencija, a Lakersi samo 5. 40 poena postigli su igraèi Dallasa s klupe, od èega Terry 20, a cijela ekipa Lakersa 39.

- Advertisement -

Lakersi ulaze u drugo poluvrijeme s nadom da mogu preokrenuti rezultat, no ništa im nije polazilo za rukom, Fisher je promašio dvije trice i polaganje. Sredinom treæe èetvrtine dogodile su se dvije akcije za koje možemo reæi da su okarakterizirale ovu utakmicu. Prvu je Ron Artest u èistoj kontri promašio otvoreno polaganje a odmah nakon njega Terry je ubacio novu tricu. Sljedeæi napad Artest promašuje tricu a Terry ponovno pogaða tricu. Mora se priznati kako je obrana Lakersa bila vrlo loša jer je veæina tih šuteva igraèa Dallasa bila potpuno otvorena. Stojakoviæ je pred kraj èetvrtine, naravno tricom, prednost povisio na 86:57.

Posljednja èetvrtina svela se na odraðivanje posla do kraja, ali na žalost vidjeli smo i dva nesportska poteze igraèa Lakersa. Prvo je Lamar Odom nakon dva promašena slobodna bacanja nepotrebno odgurnuo Nowitzkog i zaradio iskljuèenje s utakmice, da bi nedugo nakon njega Andrew Bynum teško faulirao Bareu na polaganju i takoðer zaradio iskljuèenje s utakmice.

Ostatak utakmice prošao je bez veæih uzbuðenja, jedino se pratilo na koliko æe razlike porasti prednost Dallasa. Na kraju utakmice priliku za odigrali dobili su i igraèi koji su veæinu doigravanja proveli na klupi. Posljednji koš na utakmici postigao je Brian Cardinal, kako drugaèije nego tricom, za konaèan rezultat 122:86. Ta trica bila je 20. Dallasa èime su izjednaèili rekord doigravanja po broju postignutih trica na jednoj utakmici.

Dallas su ovu utakmicu nosili igraèi s klupe. Terry je postigao 32 poena, od èega 9 trica iz 10 pokušaja, èime je izjednaèio NBA rekord po broju postignutih trica u jednoj utakmici doigravanja. Stojakoviæ je ubacio 6 trica za 21 poen, a Barea je dodao 22 poena i 8 asistencija. Kod Lakersa jedino je Kobe Bryant pokazivao znakove života na poèetku utakmice, ali nakon sjajne prve èetvrtine i on je usporio te je na kraju postigao 17 poena.

Ovo je vjerojatno bila i posljednja utakmica Phila Jacksona na klupi Lakersa, više puta ove sezone je izjavljivao kako æe otiæi u mirovinu nakon zadnje utakmice sezone. Na kraju možemo izraziti žaljenje što njegovi igraèi nisu uspjeli pružiti veæi otpor i odigrati bolju utakmicu, no Dallas je bio puno bolji i zasluženo slavio.

Mavericksi æe sada imati nekoliko dana odmora jer æe u finalu Zapada igrati protiv pobjednika serije Oklahoma City – Memphis u kojoj trenutno Memphis ima prednost u pobjedama 2-1.

Latest Posts

NE PROPUSTITE