Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas u goste kod Utah Jazza

Sezona se polako bliži kraju a samim time i slobodna mjesta za doigravanje se polako popunjavaju. U veèerašnjih jedanaest utakmica imamo njih dvije u izravnom dvoboju za ta posljednja mjesta. Denver veèeras ide u goste Houstonu nakon što su ih juèer porazili u svojoj dvorani dok Utah ugošæuje Dallas te istodobno navija za Nuggetse. U ostalim susretima svakako treba spomenuti okršaj Clippersa i Thundera, èetvrti ove sezone te sudar Orlanda i Philadelphije gdje bi domaæini pobjedom zakljuèali minimalno šesto mjesto Istoka. U 04.00 poèinje susret u US Airways Centru gdje Sunsi igraju vjerojatno kljuènu utakmicu sezone i moraju pobijediti Trail Blazerse.

Toronto Raptors – Atlanta Hawks  01.00

Bez obzira što Raptorsi veæ neko vrijeme nemaju šanse za plasman u doigravanje, bore se. Sinoæ su gostovali kod veèerašnjih protivnika i u treæoj ovosezonskoj utakmici su upisali prvu pobjedu (102:86). Najbolji je bio DeMar DeRozan sa 23 poena, a na vrhu liste strijelaca mu se pridružio bivši igraè Cibone, Alan Anderson, sa 16 poena. Hawksi su imali katasrofalnu realizaciju šuta za tri poena (5/22). Najbolji je bio Josh Smith sa 26 poena i 8 skokova, a podbacio je Joe Johnson (šut 2/12). Sinoænjim porazom su izjednaèili omjer pobjeda i poraza sa Orlandom (35-25), te se nalaze na petoj poziciji. Torontu neæe nastupiti Andrea Bargnani i Jerryd Bayless, a upitan je Jose Calderon. Hawksima neæe nastupiti Al Horford, Zaza Pachulia i Willie Green.

Prednost dajemo Atlanti bez obzira na sinoænji poraz, te smatramo da su kvalitetniji zbog ozljeda Torontovih igraèa.

Charlotte Bobcats – New Orleans Hornets  01.00

Druga i posljednja utakmica izmeðu ove dvije ekipe ove sezone (Bobcatsi pobjedili u prvoj). Bobcatsi sa omjerom 7-52 (16 poraza u nizu) drže najgori omjer NBA lige ikad. Sinoæ su ugostili oslabljene Celticse, ali su doživjeli novi poraz (82:94). Najbolji su bili Gerald Henderson (22 poena i 5 asistencija), te Derrick Brown (15 poena i 7 skokova). Iz 13 pokušaja šuta za tri poena su pogodili samo tri puta. Njihovi gosti su imali identièan broj pokušaja i pogodaka šuta za tri poena. No meðutim Hornetsi su upisali pobjedu nad favoriziranim Memphisom (88:75). Najviše poena je upisao Eric Gordon (18), a odlièan je bio i Carl Landry sa 16 poena i 11 skokova. Bobcatsi æe nastupiti bez Eduarda Najere i Coreya Maggetta. Hornetsi æe nastupiti bez Jarreta Jacka, Chrisa Johnsona, Emeka Okafora i Carla Landryja.

Prednost dajemo gostujuæoj ekipi jer su kvalitetniji.

Orlando Magic – Philadelphia 76ers  01.00

Orlando je sinoæ napokon prekinuo crni niz loših igara i pobijedio Cleveland 100:84, te su tom pobjedom osigurali nastup u doigravanju. Najbolji je bio Jameer Nelson sa 21 poenom, 9 skokova i 7 asistencija. Moramo spomenuti kako su nakon 7 minuta igre ostali bez centarskog igraèa Glena Davisa koji je bio zamjena Dwightu Howardu. Orlando ima tek tri pobjede iz posljednjih deset utakmica. Philadelphia je ugostila Netse u posljednjoj utakmici i poraženi su 89:95. Najbolji su bili Jrue Holiday (19 poena i 6 asistencija), te Evan Turner (18 poena i 7 skokova). Ovo æe im biti èetvrti i posljednji ovosezonski susret, a za sada vodi Orlando 2-1. Magicu neæe nastupiti Dwight Howard, Hedo Turkoglu, a male su šanse da nastupi Glen Davis. Sixersi su kompletni.

Malu prednost dajemo Orlandu zbog domaæeg terena.

Indiana Pacers  – Minnesota Timberwolves  01.00

Indiana Pacersi (38-22) se nalaze na  treæem mjestu istoène konferencije, sa èetiri pobjede u nizu. Zadnju su ostvarili su subotu na gostovanju kod Milwaukee Bucksa, rezultatom 105:99. Domaæini su imali veliki pritisak jer im je igrala samo pobjeda, a Pacersi su to znali iskoristiti. Kontrolirali su veæi dio utakmice. Od sedam dvoznamenkastih igraèa gostiju, najviše se istaknuo Roy Hibbert sa 23 koša i 14 skokova. Danas bi mogli 99% potvrditi treæu poziciju, jer im u goste dolaze demoralizirani Minnesota Timberwolvesi (25-36). Oni trenutno imaju devet poraza zaredom, a zadnji su doživjeli kod kuæe protiv Oklahome sa 110:115. Sa 26 koševa najefikasniji u porazu je bio Michael Beasley. Kevin Love neæe nastupiti niti danas, a pitanje je da li æe uopæe nastupiti do kraja sezone.

Indiana je veliki favorit i Vukovi teško mogu do iznenaðenja.

New Jersey Nets  – Miami Heat  01.30

Domaæi New Jersey Netsi (22-39) su prošlu utakmicu izgubili kod kuæe od Boston Celticsa sa 82:94. Iako su dobili prvu èetvrtinu sa 28:22, u nastavku je na terenu postojala samo jedna momèad, ona Boston Celticsa. Gosti su sa zaostatka od minus devet, došli do prednosti od 17 koševa.  Netsi su gaðali samo 36 posto iz igre, a sa 15 koševa najefikasniji je bio Gerald Green, koji je imao par fenomenalnih zakucavanja. Miami Heat (42-17) je juèer u gostima svladao New York Knickse sa 93:85. Domaæini su osam minuta prije kraja imali 79:75, no tada gosti rade seriju od 18:6 i riješavaju utakmicu u svoju korist. LeBron James je sa svojih 29 koševa bio najbolji kod Heata, a odmah do njega je bio Dwyane Wade sa svojih 28 koševa. Danas ih oèekuje dosta lakši posao, s obzirom da idu u goste jednoj od slabijih momèadi istoène konferencije. Moglo bi se opet dogoditi da Dwyane Wade propusti utakmicu, s obzirom da je zaljepljen po cijelom tijelu, a za play-off treba biti sto posto spreman.

Oèekujemo laganu pobjedu Miami Heata.

Chicago Bulls  – Washington Wizards  01.30

Bullsi (46-14) su juèer teže od oèekivanog, slavili kod Detroit Pistonsa. Pobjeda od 100:94 bila je ostvarena tek nakon dodatnih pet minuta, koje je tricom donio Derrick Rose. Iako se èinilo da æe gosti lagano do pobjede, Detroit se u treæoj èetvrtini (25:15) vraæa u utakmicu, a mogao je i do pobjede da su bili više koncentrirani. Derrick Rose je sa 24 koša predvodio Chicago, dok je  Joakim Noah upisao double-double uèinak od 20 koševa i 17 skokova. Washington Wizardsi imaju kontra omjer (14-46) od svojih domaæina, a zadnju utakmicu su kod kuæe izgubili od Cleveland Cavaliersa razultatom 89:98. Makar su gosti putujuæa bolnica, Washington to nije uspio iskoristiti.

Ovo je zicer dana i pobjeda gostiju bi bila senzacija.

Houston Rockets  – Denver Nuggets  02.00

Ove dvije momèadi su meðusobno igrale juèer u Pepsi Centru, a danas se veæ susreæu u Teksasu. Denver Nuggetsi (33-27) su sedmi na zapadu, a Houston Rocketsi (32-38) osmi. Juèer je Denver potpuno nadigrao goste sa 101:86. Iako su na odmoru gubili sa šest koševa razlike, u nastavku su odigrali mnogo bolju košarku, a presudna je bila treæa èetvrtina koju su dobili sa 37:19. Gosti su ubacili deset trica, a domaæini samo èetiri, no to su nadoknadili svojom momèadskom košarkom (27 asistencija). Kod Denvera su sa po 20 koševa najuèinkovitiji bili Arron Afflalo i Ty Lawson, dok su se kod Houstona sa 19 koševa istaknuli Luis Scola i Chase Budinger.

Danas u Toyota Centru bi mogla biti drukèija prièa, jer Houston kod kuæe igra vrlo dobro, te prognoziramo njegovu pobjedu.

Utah Jazz – Dallas Mavericks  03.00

Utah (31-30) je sa zadnja dva poraza totalno si pokvarila planove oko plasmana u doigravanje i sada im niti sve pobjede do kraja sezone ne garantiraju prolaz. Mavericksi su im jedni od glavnih konkurenata no i pobijede li ih veèeras samo æe im se malo više približiti. Sa njima su ove sezone igrali tri puta i svaki put izgubili. Veèeras im je ovo vjerojatno najvažnija utakmica sezone i izgube li šanse æe ostati samo teoretske. Tyrone Corbin ima strašnih problema sa izostancima pa veèeras neæe nastupiti Miles, Howard, Bell i Watson od važnijih igraèa. Svakako trebaju što više koristiti Jeffersona i Millsapa protiv Dallasa koji je slab pod košem a gostima sigurno u prilog ne ide podatak da su juèer igrali protiv Lakersa i to još izgubili nakon produžetka. U 112:108 porazu je najefikasniji bio Nowitzki sa 24 poena no za to mu je trebalo èak 28 šuteva. Svoju igru je malo popravio sa 14 uhvaèenih lopti ali je ipak to u globalu bio jedna jako loša partija za njega. Sjajan je sa klupe bio Jason Terry koji je ubacio 5 trica iz 6 pokušaja te susret završio sa 21 poenom. Dallasu sada slijede dvije utakmice protiv izravnih konkurenata i nakon srijede æe njihovo stanje biti puno jasnije. Juèer nije nastupio Rodrigue Beaubois zbog ozljede no veèeras bi trebao zaigrati i pripomoæi svojoj ekipi sa svojih 9 poena što inaèe u prosjeku zabija.

Bit æe to jedna napeta i do samog kraja uzbudljiva utakmica gdje æemo laganu prednost dati Jazzerima koji su domaæinska ekipa i u prednosti su pod košem u odnosu na goste koji su sigurno iscrpljeni nakon juèerašnje utakmice koju su izgubili nakon produžetka.

Phoenix Suns – Portland Trail Blazers  04.00

Sunsi (31-29) su odradili svoju zadnju ovosezonsku gostujuæu turneju i sada im preostaje èak pet od šest utakmica pred domaæom publikom. Skupa sa njima æe pokušati izboriti doigravanje a veèeras je prva prepreka Portland sa kojima ove sezone imaju 1-1 omjer. To bi im trebao biti i najlakši protivnik do kraja jer ovo ostalo što slijedi su sve odreda jake ekipe. Alvin Gentry ima najviše problema sa sitnim ozljedama dva svoja veterana, Nasha i Hilla. Sjajnog playmakera muèi ozljeda kuka dok se Hill tek oporavio od ozljede koljena pa mu se lagano doziraju minute. U goste im stiže jedna od najlošijih ekipe lige što se tièe igre van svoje dvorane (8-21) a zanimljivo je kako æe Trail Blazersi do kraja regularnog dijela od pet utakmica odigrati njih èetiri u gostima. Još uvijek imaju teoretske šanse za izboriti doigravanje no oni su se veæ odavno predali i u cilju im je što brže privesti to sve kraju. U juèerašnjem porazu kod Kingsa je odlièan bio Matthews sa 31 poenom a solidan je posao odradio i Felton koji je za 29 minuta ubacio 19 poena te podijelio 4 asistencije. I dalje su bez Aldridgea a problema ima i Batum koji je dvojben.

Phoenix je veliki favorit i oèekuje se njihova pobjeda jer bi sluèajnim porazom vrlo vjerojatno izgubili realnu šansu za ulazak u play-off.

Los Angeles Clippers – Oklahoma City Thunder  04.30

Èetvrta i posljednja meðusobna utakmica što se regularnog dijela tièe za ove dvije ekipe. A kako igraju u posljednje vrijeme postoje realne šanse da se kasnije naðu i u doigravanju. Za sada su Clippersi uspješniji sa dvije pobjede naprema jednoj a zadnji put su se susreli prije pet dana kada je slavila ekipa iz Los Angelesa u uzbudljivoj završnici 100:98. Chris Paul je tada briljirao sa 31 poenom a oèekuje se od njega i veèeras slièna predstava jer ih jedino na takav naèin mogu dobiti. Sa druge strane se zna odakle prijeti najveæa opasnost. Kevin Durant uz to što njegova ekipa lovi 1. mjesto Zapada ima u planu i preuzeti vodeæu poziciju od Bryanta što se tièe najviše ubaèenih poena u prosjeku što bi mu bilo po treæi puta zaredom a sjajnu sezonu iza sebe ima i Russell Westbrook koji postiže 25 poena po susretu što mu je uvjerljivo najviše u svojoj kratkoj NBA karijeri. Oklahomu oèekuju još èetiri gostovanja od ukupno šest utakmica do kraja pa æe imati dosta težak zadatak u obrani te vodeæe pozicije. Scott Brooks uz odliènu formu svojih igraèa može biti zadovoljan i sa time što veæ duže nema problema sa ozlijedama te su mu svi igraèi na raspolaganju.

Iako je Thunder vodeæa ekipa Zapadne konferencije dajemo malu prednost na stranu domaæih Clippersa jer igraju sjajno u posljednjih par tjedana te u zadnjih 13 utakmica imaju samo 2 poraza.

Golden State Warriors – San Antonio Spurs  04.30

Warriorsi (22-37) gledajuæi cjelokupno ovu sezonu stvarno nemaju sreæe sa ozljedama. Curry je nastupio u samo 26 utakmica i dobar dio njih nije pošteno niti odradio jer ga se dosta štedilo. Bogut još èeka na svoj debi i njega æe doživjeti tek sljedeæu sezonu dok im se sada ozlijedio i najbolji igraè od onih preostalih, David Lee i najvjerojatnije je za njega sezona završena. Mark Jacksona to možda previše i ne dira s obzirom da je sezona veæ odavno izgubljena te može pružiti priliku ostalim igraèima i vidjeti kakav materijal ima za ubuduæe. Raspored im baš i ne ide na ruku jer im slijedi èetiri utakmice sa jakim protivnicima koji su ili veæ osigurali doigravanje ili se bore za isto. Pošto su na nizu od èetiri poraza  mukama se ne nazire kraj. U goste im stiže San Antonio koji sa Popovichem proživljava drugu mladost. Još jedna regularna sezona protièe u sjajnom ozraèju i u žestokoj su borbi sa Oklahomom za 1. mjesto Zapadne konferencije. Nakon što im je Utah prekinula niz od 11 pobjeda, te su odmah na brzinu izgubili i drugu zaredom od Lakersa vratili su se pobjedama i to protiv neugodnih Memphisa i Phoenixa. Tim Duncan je u te dvije utakmice postigao u prosjeku 24 poena te uhvatio 12 skokova. Problema sa ozljedama više nemaju i može se reæi kako su veæ sad potpuno spremni za play-off.

Spursi su izgleda krenuli u novu seriju pobjeda i oèekujemo još jednu njihovu rutinsku pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE