Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas “ugrabio” Eltona Branda

Nakon što su prije dva dana Philadelphia 76ersi odluèili amnestirati Eltona Branda zapoèela je licitacija za njegove usluge a kad pobjednici izišli su Dallas Mavericksi.

Amnestiranjem Branda Sixersi su oslobodili 18 milijuna dolara pod salary capom koje æe iskoristiti za dovoðenje slobodnih igraèa. 48 sati nakon amnestiranja NBA momèadi ispod granice salary capa mogle su slati ponude za Branda, a ekipa koja pošalje najveæu ponudu “dobit” æe Branda.

Ispostavilo se da su najveæu ponudu poslali Dallas Mavericksi, koji su odmah nakon vijesti o otpuštanju Branda izjavili svoju zainteresiranost. Dallas æe Brandu za ovu godinu platiti 2,1 milijun dolara, a Philadelphia æe mu morati platiti ostatak do 18 milijuna dolara koji mu pripadaju prema ugovoru koji je amnestiran. Nakon isteka ove sezone Brand æe biti nezaštiæen slobodan igraè.

Dallas je ranije doveo Chrisa Kamana, i sada dovoðenjem Branda imaju formiranu veteransku visoku liniju. Brand je u NBA ligi veæ 13 sezona i najbolji dani karijere su iza njega. Prošle je sezone za Sixerse prosjeèno bilježio 11 poena i 7,2 skoka, što je daleko ispod najboljih dana karijere u Clippersima, kada je bilježio 24,7 poena i 10 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE