Damian Lillard: Blazersi u šest

Glavni igrač Portland Trail Blazersa, Damian Lillard rekao je za ESPN kako Blazersi mogu iznenaditi Golden State Warriorse u šest utakmica prve runde.

Pitali su me šest ili sedam i ja sam rekao šest. Rekao sam to laka srca“, izjavio je Lillard za ESPN. “Ali ja stvarno vjerujem kako mi možemo pobijediti u ovoj seriji.”

Blazersi imaju drugi najbolji omjer u ligi 17-6, od 1. ožujka, Lillard je igrao na MVP razini, C.J. McCollum je također napredovao, a sjajno se uklopio i Jusuf Nurkić koji je došao iz Denver Nuggetsa.

To je glavni razlog zašto Lillard vjeruje da se mogu natjecati sa svakim.

Imam puno poštovanja za Warriorse. Igramo sada svoju najbolju košarku i to je ono što nam daje samopouzdanja“, izjavio je optimistični Lillard za ESPN.

Prva utakmica se igra u nedjelju u Oracle Areni.

Portland je završio sezonu s omjerom 41-41, dok su Warriorsi imali omjer 67-15. Pet puta je osma momčad uspjela iznenaditi prvu momčad. Zadnji put su to bili baš Warriorsi koji su 2007. kada su imali omjer 42-40, uspjeli pobijediti prvu momčad Dallas Maverickse 67-15.

Ove sezone su Warriorsi i Blazersi igrali četiri puta i Warriorsi su lagano slavili sva četiri puta. Momčadi su zadnji put igrale u siječnju.