Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Damian Lillard: Izostanak s All-Stara mi je motivacija

Baš kao i prethodne sezone, lider Portland Trail Blazersa uskraćen je za nastup na All-Star utakmici. Među 12 igrača Zapada, treneri nisu našli mjesta za Damiana Lillarda drugu godinu zaredom iako bilježi All-Star brojke.

Nakon što je u četvrtak objavljeno koji će igrači biti na All-Star utakmici, Lillard je u petak u pobjedi nad Memphisom ubacio 15 poena u posljednjoj četvrtini od svojih 33 ukupno. Poslije susreta novinari su upitali što mu predstavlja motivaciju, na pitanje da li je motivacija dolazi podsvjesno što je izostavljen iz All-Star momčadi, rookie godine 2013. kaže:

„Moram priznati da nije nesvjesno, nego svjesno sam motiviran time. Svaki puta kada se nešto slično dogodi trebate znati to iskoristi na pravi način. Ne treba se zamarati time, nego se treba okrenuti momčadi i uraditi sve što je potrebno kako bi ekipa igrala bolje. To je ono što planiram činiti, pružati bolje partije to je sve.“

Izjave Lillarda svakako imaju smisla s obzirom na činjenicu da je neopravdano izostavljen što ga i ne  za razliku od prethodne sezone, no za Blazerse to je samo pozitivna stvar. Damian Lillard je ponovo ljut i frustriran, i kao takav pruža najbolje partije na parketu.

Ove sezone u prosjeku ima 26,2 poena, 5,9 asistencija, 4,7 skoka uz 44% šuta iz igre od čega je 35% šuta za tri poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE