Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Damian Lillard jednoglasno proglašen rookie igračem godine

Razigravač Portland Trail Blazersa Damian Lillard (22) očekivano je izabran za najboljeg novaka u aktualnoj sezoni košarkaške NBA lige.

Lillard je bio šesti izbor na lanjskom draftu, ali je nadmašio sve koji su izabrani prije njega. Osnovni je dio sezone završio s prosjekom od 19 koševa, te 6,5 asistencija i 3,1 skokom. Sa 185 ubačenih trica srušio je rekord za novake koji je dosad držao Stephen Curry, a ujedno je postao tek treći rookie u povijesti lige koji je sezonu završio s najmanje 1500 poena i 500 asistencija. Prije njega je to uspjelo Oscaru Robertsonu i Allenu Iversonu.

Lillard je za novaka godine u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi izabran jednoglasno: svaki od 121 glasača ga je stavio na prvo mjesto. Postao je tek četvrti igrač u povijesti koji je dobio maksimalan broj glasova, nakon Ralpha Sampsona, Davida Robinsona i Blakea Griffina. Također, postao je četvrti igrač Portlanda s naslovom rookie igrača godine, prije njega je to uspjelo Geoffu Petrieju (1971.), Sidneyju Wicksu (1972.) i Brandonu Royu (2007.).

Iza Lillarda u poretku najboljih igrača prve godine su Anthony Davis iz Hornetsa, Bradley Beal iz Wizardsa, Andre Drummond iz Pistonsa i Dion Waiters iz Cavaliersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE