Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Damjan Rudež najbolji tricaš NBA lige u zadnja dva mjeseca

Hrvatski reprezentativac u redovima Indiana Pacersa Damjan Rudež uhvatio je ritam NBA lige. Nakon što je 25. siječnja na gostovanju u Orlandu zabio 18 poena (16 u zadnjoj dionici), čini se da se i ruka namjestila.

Od tog 25. siječnja do danas, Damjan Rudež tricu šutira nebesko visokih 51 posto (43-85), a postotak mu se kroz sezonu popeo na vrhunskih 41 posto, po čemu je vodeći u rookie klasi. Tih 51 posto je najbolji postotak lige u zadnja dva mjeseca.

”Trebalo mi je vremena da uhvatim svoj ritam, trebao sam imati strpljenja. Trenersko osoblje i igrači su govorili da mi forma šuta izgleda dobro i da treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto”, rekao je Rudež koji je u sinoćnjoj pobjedi Pacersa zabio 9 poena šutirajući 3/3 s trice.

Prisjetimo se, Rudež je u zadnje tri sezone igranja u Europi bio na 40 ili više posto s trice, dok je u zadnjoj sezoni bio na 48 posto. Međutim, u NBA ligi je trica pola metra dalje, obrambeni igrači su brži i igra je brža, tako da ne čudi što je u startu sezone imao problema (Rudež je u prvih pet odigranih utakmica tricu šutirao samo 3/19).

28-godišnji rookie je rekao i par stvari o obrani.

”Ima nekih situacija kroz koje morate proći, netko preko vas treba zabiti 10 poena u dvije minute, momci u ovoj ligi su sposobni za takve stvari. Nema ništa lagano u igranju obrane ovdje, svaku večer morate biti spremni. Zadnji igrač na rosteru može ući i zatrpati vas”, rekao je Rudež i za kraj naglasio, ”Definitivno se osjećam kao da pripadam NBA ligi, oko toga nema nikakve dileme”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE