Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dan kada su Pippen i Jordan htjeli pokazati Kukoču da mu nije mjesto u NBA ligi

Originalni Dream Team je 1992. godine harao košarkaškim parketima Barcelone, gdje je lakoćom stigao do zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Iako je Hrvatska imala sjajnu momčad  i na kraju stigla do velikog finala i srebra, košarkaši Hrvatske nisu se dobro proveli u prvom susretu u grupi u kojoj su Amerikanci uvjerljivo pobijedili rezultatom 103 – 70.

Utakmica se igrala u okviru Grupe A, 27. srpnja 1992. Michael Jordan s 21 i Charles Barkley s 20 poena predvodili su Dream Team, dok je kod Hrvatske najefikasniji bio Dražen Petrović s 19 poena.

Uz Dražena najveća zvezda hrvatske reprezentacije, Toni Kukoč – ako pogledamo statistiku, nije odigrao vrhunsku utakmicu. Zabio je tek 4 poena, uz 5 asistencija, 1 skok, 4 blokade i čak 7 izgubljenih lopti.

Sve to izgleda prilično loše, no priča dobiva novi smisao kada tome dodamo i strategiju perjanica momčadi Bullsa – Michaela Jordana i Scottieja Pippena koji su se međusobno nadmetali u tome tko će bolje i čvršće čuvati Kukoča. Išli su toliko daleko da su se svađali koji od njih će čuvati Kukoča. Glavni razlog njihove svađe i možemo reći ljutnje je taj da je Pippen bio ljut što je vlasnik Bullsa Jerry Krause odlučio potpisati Kukoča, igrača iz Europe nauštrb povećanju Pippenova ugovora. Pip i Air Jordan su bili bijesni zbog toga te su vlasniku Bullsa htjeli pokazati kakvu grešku je napravio, no u sljedećim godinama će se pokazati da je dovođenje Kukoča bio odličan potez. Naša legenda je s Bullsima osvojila tri naslova NBA prvaka zaredom te je jedan od najboljih europskih igrača svih vremena.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE