Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Danas kreće Ljetna liga u Orlandu

Dok većina NBA ljubitelja s pozornošću prati što se događa na tržnici slobodnih igrača, došlo je vrijeme i za malo košarke. Od danas te sljedećih sedam dana održava se Ljetna liga u Orlandu.

Ovom događaju prisustvovat će 10 ekipa koje će odigrati ukupno 25 utakmica. Svaka će ekipa odigrati po pet utakmica tijekom kojih će prikupljati bodove i napravit će se ljestvica prema kojoj će se zadnjeg dana odigrati Championship Day, gdje ćemo doznati pobjednika lige. Tada će prva ekipa na ljestvici igrati protiv druge, treća protiv četvrte, četvrta protiv pete i tako dalje.

Ekipe koje sudjeluju: Boston Celtics, Brooklyn Nets, Detroit Pistons, Houston Rockers, Indiana Pacers, Memphis Grizzlies, Miami Heat, Oklahoma City Thunder, Orlando Magic i Philadelphia 76ers.

Ovo natjecanje prva je prilika da vidimo kako se rookie igrači snalaze u NBA okruženju, te je prilika za igrače koji nemaju ugovor s ekipom da se pokušaju izboriti za njega.

Najveća će pozornost biti na igračima koji su izabrani na nedavnom draftu. Na parketu će biti osam igrača izabranih u prvoj rundi, a predvode ih Aaron Gordon (4. pick, Orlando), Marcus Smart (6. pick, Boston) i Elfrid Payton (10. pick, Orlando). Puno će zanimanja privući i Nerlens Noel, koji je prošle godine izabran kao 6. pick drafta od strane Sixersa, ali zbog ozljede koljena nije odigrao niti jednu utakmicu.

Pažnju hrvatske javnosti privući će Miro Bilan, igrač Cedevite, koji će Ljetnu ligu odigrati u dresu Houston Rocketsa.

Prvoga (danas) i posljednjeg dana igra se pet utakmica, a u danima između po tri utakmice. Ligu će otvoriti Netsi i Pacersi u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu, Miami i Boston igraju u 17 sati, Orlando i Philadelphia u 19, Detroit i Houston u 21, a Memphis i Oklahoma u 23 sata.

Kompletan raspored, satnicu i rostere ekipa možete pogledati na službenim internetskim stranicama natjecanja ili klikom na: link.

Nakon završetka Ljetne lige u Orlandu, 11. srpnja, započinje Ljetna liga u Las Vegasu, gdje će 24 NBA momčadi sudjelovati u 10-dnevnom natjecanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE