Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

D’Angelo Russell: Neću žuriti na parket

Jedan od važnih faktora iznenađujuće dobrog početka sezone Los Angeles Lakersa je i igrač u čijim su rukama ostavljeni ključevi franšize – D’Angelo Russell. U prvih 13 utakmica sezone je bilježio napredak u svim statističkim kategorijama u odnosu na prošlu te je ostvarivao 16,1 poen (drugi vodeći strijelac momčadi) i 4,8 asistencija (vodeći asistent) u prosjeku i prometnuo se u vođu ovu mlade ekipe. Međutim, pojavila se  prva prepreka za Jezerčane u vidu Russellove ozljede lijevog koljena koja ga je primorala na pauzu. Priznao je da ga isto koljeno muči još od početka sezone.

Osjećao sam značajnu bol još od početka sezone, ali sam znao kako je držati pod kontrolom. Shvatio sam koje pokrete ne smijem raditi. Međutim, sezona je duga i puna utakmica i teško je zaliječiti ozljedu konstantno igrajući. Nisam se mogao kretati na način koji sam htio, no nastavio sam igrati te sam čineći nagle pokrete i zaustavljanja pogoršao ozljedu.“

Liječnička služba iz Los Angelesa je brzo reagirala i Russell je bio podvrgnut injekcijama krvnom plazmom bogatom trombocitima, koje će ublažiti bol i potaknuti zacjeljenje ozljede. Početna je prognoza da će izvan pogona biti dva tjedna nakon čega će se njegovo stanje ponovno procijeniti. Tvrdi da se neće vratiti na teren prije nego što se bude osjećao stopostotno spremnim.

Ne želim ništa raditi na silu. Želim se osjećati potpuno zdravim prije nego što stupim na teren.“

D’Angelov će status biti ponovno utvrđen početkom prosinca te će se tada znati više o mogućem datumu njegovog povratka. Sigurno je da bi Lakersi voljeli da to bude što prije jer je momčad bez njega u zadnjih šest utakmica ostvarila samo dvije pobjede, međutim, isto tako je sigurno da neće ništa forsirati jer je riječ o igraču kojeg čeka svijetla budućnost u žuto – ljubičastom dresu. Lakersi su trenutno na omjeru od 9 pobjeda i 10 poraza i na diobi su 8.mjesta Zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE