Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Danny Ferry novi generalni menadžer Hawksa

Juèer su iz redova Atlanta Hawksa službeno potvrdili kako su pronašli novog generalnog menadžera ekipe, a to je Danny Ferry, bivši zaposlenik San Antonio Spursa i Cleveland Cavaliersa.

Hawksi su od završetka prošle sezone krenuli u potragu za novim generalnim menadžerom ekipe. Do tada je tu dužnost obavljao Rick Sund, koji je na poziciju GM-a Hawksa došao 2008. godine. Hawksi su od tada svake godine izborili doigravanje, ali nisu ondje uspjeli napraviti znaèajniji uspjeh. Uspjeli su tek izboriti drugi krug doigravanja tri puta, ali dalje od toga nije išlo. Zbog toga nisu odluèili produžiti ugovor sa Sundom veæ potražiti novo ime za poziciju generalnog menadžera.

Nakon ovogodišnjeg ispadanja u doigravanju od Boston Celticsa rezultatom 4-2, èelnici Hawksa odluèili su se na promjene. Doveli su Dannyja Ferryja, koji bi trebao predstavljati veliko pojaèanje u vrhu Hawksa. Ferry je prethodne dvije godine obnašao funkciju potpredsjednika košarkaških operacija u San Antonio Spursima, a prije toga je 6 sezona bio generalni menadžer Cleveland Cavaliersa. Za njegove usluge zanimali su se i Philadelphia 76ersi, ali izgleda da su Hawksi ipak bili brži i konkretniji.

“Tijekom prethodnih 9 godina Danny Ferry pridobio je veliko poštovanje u košarkaških krugovima”, izjavio je Bruce Levenson, suvlasnik Atlanta Hawksa. “Njegov pristup igri, osobnost i predanost stvaranju uspješne organizacije su upravo ono što želimo od jednog od kljuènih ljudi u radu ekipe. On zna kako pobjeðivati i kako stvoriti pobjednièku momèad.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE