Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Danny Green: Teško da ćemo biti uspješni kao lani

San Antonio Spursi su trenutno na svom poznatom rodeo road tripu koji uključuje čak 9 utakmica i traje od 8. do 28.veljače. Međutim, ovaj se uvelike razlikuje od onih prijašnjih godina. Naime, ovo je prvi put od početka suradnje Tima Duncana i Gregga Popovicha da će Spursi taj niz gostovanja završiti s negativnim omjerom.  Još je više alarmantno što su trenutno zabilježili četiri poraza u nizu, redom protiv Clippersa, Warriorsa, Jazza i Trail Blazersa, a slijede im još i utakmice protiv Kingsa i Sunsa.

Igrač Spursa, Danny Green,  smatra da je vrlo vjerojatno da momčad neće doseći visoku razinu igre od prošle sezone.  „ Prošla je sezona bila u potpunosti drugačija,“ rekao je Green. „ Teško je to replicirati. Postoji mogućnost da nećemo moći ponovno doseći taj nivo igre. Pokušavamo mu se približiti što više možemo.“  Tvrdi da momčad osjeća pritisak da mora poboljšati igru: „ Svi se međusobno svađamo, Pop je također vrlo strog i oštar prema nama. Teško je igrati košarku kada više nismo ona sretna i zabavna ekipa koja smo bili prošle godine.“

Spursi već poduže ne izgledaju dobro ni na jednoj strani terena. Veća je zabrinutost, naravno, oko sve poroznije obrane koja u zadnjih 10 utakmica dopušta 103,6 poena na 100 posjeda lopte, što je ekvivalentno 20. obrani lige. Puno  je problema bilo i s ozljedama, a i glavni motor Tony Parker nikako ne uspijeva uhvatiti formu.

Momčad je trenutno na 7.mjestu Zapadne konferencije i Thunder za njima kasni samo 2 utakmice. Jedno je sigurno, Spursi se  pod hitno trebaju probuditi jer bi ih daljnji porazi mogli koštati čak i doigravanja. Vidjet ćemo da li ih ljudi opet prerano otpisuju ili je njihova era stvarno završila.

Latest Posts

NE PROPUSTITE