Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dante Exum izlazi na draft ove godine

Dante Exum, jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša svijeta, odlučio je ove godine izaći na draft. Prema nekim najavama najbolji draft u posljednjih nekoliko godina će se održati 26. lipnja u New Yorku. Tu informaciju je potvrdio sam igrač, u razgovoru za ESPN.com.

Također, Exum je zaposlio agente koji će se brinuti o njegovoj NBA karijeri. Rob Pelinka i Brandon Rosenthal iz Landarks Sports Agency će tako mnogobrojnim klijentima iz NBA lige kao što su Kobe Bryant, James Harden, Andre Iguodala i Andre Drummond, dodati sjajnog mladog 19-godišnjeg Australca.

Vrlo smo uzbuđeni i počašćeni što ćemo raditi s Danteom“, izjavio je Pelinka. “Kako se NBA nastavlja širiti diljem cijelog svijeta, smatramo da Danteova internacionalna priča dolazi u savršeno vrijeme. Vjerujemo da je, uz mukotrpan rad, Dante predodređen za mjesto franšiznog playmakera u ovoj generaciji sjajnih mladih igrača.”

Exum, koji je rođen 13. srpnja 1995. godine, će prema mnogim NBA skautima i generalnim menadžerima biti izabran u prvih pet izbora na ovogodišnjem draftu. Na ESPN-ovoj Top 100 ljestvici mladih talenata, trenutačno se nalazi na četvrtom mjestu. Ispred su samo Joel Embiid, Andrew Wiggins i Jabari Parker. Na istoj ljestvici, Dario Šarić je deveti.

198 centimetara visok i 85 kilograma težak igrač iz Melbourna skautima je za oko zapeo za vrijeme Nike Hoop Summita, a sjajne igre je zabilježio na FIBA U-19 prvenstvu kada je prosječno bilježio 18 poena uz 4 asistencija. Veliku utakmicu je odigrao u četvrtfinalu kada je Španjolcima zabio 33 poena. Ipak, nije se odlučio za jednu godinu koledža prije odlaska u NBA, nego je u Australiji završio srednju školu i odveo svoju srednjoškolsku momčad do naslova nacionalnog prvaka.

Može igrati obje bekovske pozicije, ima sjajne atletske sposobnosti i fizičke predispozicije. Vrlo je brz s loptom, ali i dalje treba poraditi na šutu izvana. Mnogi skauti smatraju kako bi bio u razgovorima čak i za prvi pick da je odlučio zaigrati jednu godinu na nekom od američkih koledža.

Latest Posts

NE PROPUSTITE