Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

D’Antoni i Spoelstra treneri godine, po glasovima NBA trenera

Treneri Houstona i Miamija, Mike D’Antoni i Erik Spoelstra respektivno, su osvajači prve ikada ko-nagrade za trenera godine koju dijeli NBCA (National Basketball Coaches Association). Naravno, ovo nije NBA nagrada za trenera godine, ali svakako je čast za obojicu trenera koji su ove sezone postigli zavidne rezultate.

D’Antoni je u Houstonu napravio pravu eksploziju moderne košarke s mnogo trica, mnogo šuteva ispod i oko koša, te minimalnog broja šuteva sa poludistance. Statističari iz Rocketsa su u koordinaciji sa novim trenerom napravili sistem u kojem se njihov najbolji igrač, James Harden, isprofilirao u pravog MVP igrača, i on ima dobre šanse da tu nagradu i uzme. Najviše kredita se ipak treba dati D’Antoniju koji je namjenski dovodio pojačanja i napravio ekipu koja može da parira čak i najjačim ekipama u ligi, Golden Stateu i Clevelandu.

S druge strane, Spoelstra je imao totalno drugačiju situaciju, ali i on je izvukao i više nego što su najoptimističniji Heatovci mogli da očekuju. Od ekipe u kojoj su starteri bili Luke Babbitt i Rodney McGruder, uspio je napraviti ekipu koja je skidala skalp čak i Warriorsima i Cavsima, a vjerojatno je dao novi život Dionu Waitersu, koji je eksplodirao u Heatovom dresu. Osim toga, sve je to uradio bez Justisea Winslowa koji je zbog ozljede završio sezonu nakon samo 18 utakmica,  a on je u ovom rosteru punom „jedva-igrača“ vjerojatno jedan od najboljih igrača.

Iako je ova inauguralna nagrada laskava, vjerujem da bi Spoelstri više odgovaralo da je s Miamijem uspio ući u playoff. „Pravu“ nagradu za trenera godina dodijeliti će kanadski reper Drake dobitniku na prvom ikada NBA Awards showu 26og lipnja, kada će biti dodijeljene i ostale nagrade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE