Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dario Šariæ iz Portlanda za NBACRO.com

Dario Šariæ danas slavi svoj 18. roðendan, i dok bi neki njegovi vršnjaci tom prilikom proslavili s društvom, uz po koju èasu, dvije, naš najveæi košarkaški talent u 21. stoljeæu bio je na parketu, mislima daleko od proslave. Barem te roðendanske.

Naš, sada veæ bradati mladiæ je igrao i drugu godinu zaredom na priznatom svjetskom turniru Nike Hoop Summit gdje se okupljaju najdarovitiji košarkaši svijeta.

U spomenutoj je utakmici, odnosno cjelokupnom tjednu koji je obuhvaæao utakmice, treninge i izjave, Dario uz dvojicu sjevernoamerièkih wonderkidova, Andrewa Wigginsa i Shabazza Muhammada bio najistaknutiji košarkaš.

“Nema nitko poseban, dominantan da ne bi mogli igrati protiv njega. Svi košarkaški imaju svoje prednosti i mane, kao i ostali. Naravno u amerièkom sastavu je bila vidljiva nešto jaèa fizièka snaga”, u poèetku razgovora otkrio nam je Dario.

Usprkos današnjoj proslavi roðendana, i mnoštvu upita kontakta iz Hrvatske, Dariju nikada nije problem odvojiti nešto vremena za raspravu, pojašnjenje i medijske obaveznosti.

“Ma volim uvijek normalno poprièati, sa svakim, nije problem”, rekao je Dario i dodao kako uz sve normalne razgovore ima i ljudi koji ga drže na dnevnoj kritièkoj bazi, tražeæi dlaku u jajetu za svaku moguæu kritiku, zlonamjernu kritiku.

“To mi je samo dodatan motiv u karijeri.”

No, vratimo se na aktualna zbivanja, Dario je bio iznimno hvaljen od strane mnogih amerièkih skauta i novinara. Predviðaju mu vrh NBA drafta sljedeæeg ljeta, a naš daroviti košarkaš na sve to kaže:

Vidio sam odreðena predviðanja, no ne obazirem se trenutno na to. Sigurno bih volio jednoga dana, ukoliko vidim da sam dovoljno dobar, okušati se i u najjaèoj ligi svijeta.”

Pitali smo ga i za njegov stav o dvojici buduæih NBA igraèa koji su igrali na ovoj utakmici.

O Kanaðaninu Andrewu Wigginsu: “Strašno je skoèan i brz. Ima odliène atletske sposobnost, dobar šut, profil pravog NBA igraèa.

Bio je Dario pun pohvala i za juèerašnjeg protivnika, Shabazza Muhammada: “Fizièki je izvanredan, ljevak, odlièna leðna tehnika za branièa.”

Rijeè je o dvojici iznimno darovitih igraèa, no i dvojici košarkaša koji uzimaju i puno lopti, više bi rekli amerièki stil, dok primjerice naš Dario puno više igra u stilu svog idola, Magica Johnsona. No, usprkos tome, kao što nam je i rekao Dario, obojica su sigurno veliki NBA potencijali.

Dariju nije lako s medijima, zlonamjernim pratiteljima, hrvatskom javnošæu, svim menadžerskim ponudama koje pokušavaju iskoristiti njegov talent za vlastitu promociju i profitabilnost. No, ima tu i još dodatnih pritisaka, od traženje darova iz Amerike, zabijanja poena (skromniji prijatelji su zadovoljni veæ s košem na zagrijavanju), javljanja situacije iz Amerike i tako dalje.

“Teško je,ali ove godine sam drugi put ovdje pa je lakše, nekako ugodnije (smijeh)”, i za kraj je naš košarkaš dodao: “Fali domaæa kuæa, naravno, ali navikao sam na to.”

Foto: Hrsport.net

Latest Posts

NE PROPUSTITE