Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dario Šarić će se prijaviti na NBA draft

Mladi 20-godišnji igrač Cibone i jedan od najvećih talenta europske košarke, Dario Šarić, će se prijaviti na ovogodišnji NBA draft. To je u razgovoru za DraftExpress potvrdio njegov novi menadžer Miško Ražnatović iz agencije BeoBasket.

“Dario će se sigurno prijaviti na draft 2014. u sljedećih sedam dana, to je logičan korak nakon najbolje sezone koju je odigrao u karijeri. Bio je izabran za najboljeg mladog igrača u Europi, a i MVP je ABA lige“, izjavio je Ražnatović.

Ali i dalje postoji mogućnost da Dario povuče svoje ime s popisa za draft prije roka za odustajanje. Zasad, Ražnatović nije mogao dati odgovor na to pitanje. Uz to je potvrdio kako je cilj Šarića da bude izabran među prvih deset igrača, iako bi bio zadovoljan ako bi bio izvan Top 10, ukoliko bi bio lutrijski pick. Također dodaje kako i sam Šarić smatra da bi bilo najbolje da ostane u Europi još sezonu ili dvije, da odigra euroligaške utakmice i da dođe u NBA iskusniji.

“Dario ima san postati NBA All-Star igrač jednog dana i neće prihvatiti ništa manje od toga”, dodaje Ražnatović.

Odbacio je mogućnost da Šarić bude izabran u lutriji i nikad ne zaigra u NBA ligi kao što je to napravio Španjolac Fran Vazquez: “Nakon pet minuta razgovora s njim je jasno kako je to nemoguće. On jedva čeka kada će postati NBA igrač, to je njegov glavni cilj. On će biti u ligi najkasnije do 2016., s velikom mogućnošću da to bude i ranije.”

Ražnatović je odbacio i nagađanja ESPN-a kako je njegov klijent već potpisao trogodišnji ugovor s Anadolu Efesom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE