Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dario Šarić definitivno na NBA draftu

Dario Šarić izlazi na NBA draft. Mladi košarkaš, koji je ove godine doveo Cibonu do naslova ABA lige i finala hrvatskog prvenstva, će se tako pridružiti se brojnim talentiranim igračima na ovogodišnjem draftu.

Dugo se očekivalo hoće li MVP ABA lige povući svoje ime s drafta, a nekoliko minuta prije isteka roka definitivno je postalo sigurno kako će izaći na draft ove godine. To je potvrdio njegov menadžer, Miško Ražnatović koji je najavio kako će se više o njegovim planovima koji se tiču NBA lige čuti u nekoliko sljedećih dana.

Šarić je nekoliko puta izjavio kako mu je NBA san i sada je jedan korak bliže ostvarivanju toga. Uz njegovo ime su se vezali Lakersi koji imaju sedmi pick. Također, moguća destinacija za Darija bi mogla biti i Philadelphia. Sixersi imaju dva izbora u Top 10 i baš bi deseti pick mogli potrošiti na najboljeg europskog igrača u 2013. godini. Gotovo je sigurno kako će biti izabran u lutriji. Ove sezone je u Jadranskoj ligi prosječno imao 16,7 poena uz 9,7 skokova i 3,2 asistencije.

Draft se održava 26. lipnja u Barclays Centru u Brooklynu. Na njemu će biti mnoga poznata college imena. Andrew Wiggins, Jabari Parker, Joel Embiid, Julius Randle, Aaron Gordon i Marcus Smart samo su neka od poznatih imena koja će praviti društvo Šariću. Prvi izbor imaju Cleveland Cavaliersi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE