Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dario Šarić: Imao sam ponudu od Dallas Mavericksa

Najbolji hrvatski 19-godišnji košarkaš Dario Šarić trenutno se nalazu u Češkoj, gdje s U19-reprezentacijom sudjeluje na svjetskom prvenstvu. Tom prilikom dao je intervju u kojem je priznao da su Dallas Mavericksi bili spremni izabrati ga na draftu da se nije povukao.

Hrvatsku danas poslijepodne očekuje četvrtfinalni dvoboj protiv Srbije u Pragu, a prije utakmice je Šarić za DraftExpress progovorio o U19 prvenstvu, ali i NBA draftu od kojeg je odustao u posljednjim trenutcima. Nama je najzanimljiviji dio razgovora vezan uz draft, o čemu Dario kaže:

“Na početku sezone tri mjeseca sam samo trenirao, ali nisam igrao. Mislim da ću sljedeće godine biti spremniji za draft nego ove”, a kasnije je priznao i da su mu Dallas Mavericksi obećali da će ga izabrati 13. izborom, ali je on svejedno odustao od drafta. “Imao sam ponudu od Dallasa da me uzmu 13. izborom, ali moja je odluka bila da se povučem s drafta.”

Tijekom prva dva kruga U19 prvenstva Šarić je uvjerljivo najbolji igrač turnira te predvodi sve igrače na ljestvicama najboljih strijelaca (21,5 poen po utakmici), skakača (11,5 skokova), asistenata (5,8 asistencija), ali i igrača s najviše izgubljenih lopti po utakmici (5,7).

“Mislim da možemo osvojiti ovo prvenstvo. Osvojili smo dva puta europsko prvenstvo, ova ekipa je talentirana i posjeduje pobjednički mentalitet, tako da možemo iznenaditi svakoga na ovom prvenstvu”, rekao je Šarić, koga večeras protiv Srbije (18 sati) očekuje najteži dvoboj dosadašnjeg dijela prvenstva. Igrači SAD-a su najviše pokazali u prva dva kruga, ali odmah iza njih su košarkaši Hrvatske i Srbije, tako da nas sigurno očekuje uzbudljiva i neizvjesna utakmica.

Za kraj je Dario spomenuo i planove za ostatak ljeta: “Nakon ovog prvenstva priključujem se A-reprezentaciji, a nakon toga nastavljam s radom i pripremom za sljedeću sezonu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE