Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dario Šarić od sljedeće sezone u Sixersima

Vijest je očekivana, ali ipak je bila u domeni spekulacije sve do prije par dana, kad se Šarić povjerio novinaru Jutarnjeg lista Draženu Brajdiću o svojim namjerama vezanim uz NBA ligu. Iako su američki novinari računali kako će Šarić pričekati još jednu godinu kako bi prema CBA pravilima mogao potpisati bogatiji ugovor koji ne uključuje ograničenja za novajlije u ligi, Šarić je rekao kako mu je namjera doći u Sixerse što prije.

„U stalnom sam kontaktu sa Sixersima, oni bi me htjeli što prije, no imam ugovor s Efesom. Raskinuti ga nije isto što i otići na plac i kupiti kilogram krastavaca. No, na ljeto ću ipak otići jer imam izlaz u ugovoru.“

Iako to nije glasno rekao, očito je kako je Šarić ipak nezadovoljan statusom u Efesu. Trener Dušan Ivković ima svoje ideje kojih se drži i koje nitko ne dovodi u pitanje jer se ipak radi o treneru velikog ugleda. Međutim, neobično je što u turskom prvenstvu Šarić igra svega 14 minuta u prosjeku, dok je u Euroligi situacija ipak dosta bolja (21 minuta). S obzirom na ambicije Efesa, Ivkovićevu naklonost iskusnijim igračima i trenutno stanje u Sixersima, vrlo je vjerojatno kako će Šarić imati veću minutažu u NBA ligi nego u svom sadašnjem klubu. Uz to, Šarić se evidentno boji igračke stagnacije u Turskoj. Upitan boji li se kako mu Efes guši kreativnost, rekao je:

„To je pitanje na mjestu. Izgubio sam samopouzdanje, no Efes je ipak veliki klub i stvari funkcioniraju onako kako ih je postavio veliki trener Ivković. Nemam potrebe upirati prstom u bilo koga.“

S obzirom na trenutno stanje Sixersa i njihovog rostera, logična je pretpostavka kako će Šarić svoje minute tražiti uglavnom na poziciji trojke gdje mu je jedina prava konkurencija šuter Robert Covington, dok u određenim small ball postavama može ograničeno odigrati i četvorku, iako tek treba vidjeti kako će to obrambeno izgledati. U svakom slučaju, ovakva Philadelphia pruža maksimalan prostor za napredak, a to je ono što Šariću u ovom trenutku karijere nasušno treba. Zato je njegova odluka očekivana i logična.

Latest Posts

NE PROPUSTITE