Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dario Šarić ostaje u Europi još godinu dana

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić još barem godinu dana neće otići “preko bare” i pridružiti se Philadelphia 76ersima, ekipi koja ga je dovela na draftu prošle godine. Ovu informaciju danas je potvrdio Šarićev agent Jeff Schwartz za ESPN.

Šarić, 12. izbor prošlogodišnjeg drafta i za sada najviše birani hrvatski košarkaš na NBA draftu, provest će barem još jednu sezonu u Anadolu Efesu. Čelnici 76ersa pregovarali su s Efesom oko snižavanja izlazne odštete koju bi morali platiti za Šarića, no čini se da do dogovora nije došlo. NBA ekipe mogu za odštete igrača platiti 625 tisuća dolara, no potraživanja Efesa su bila puno veća te će Dario nastaviti igrati u turskom velikanu.

Podsjetimo, Šarića je prošle godine na draftu izabrao Orlando, ali odmah su ga razmijenili u Sixerse za razigravača Elfrida Paytona, 10 izbor istoga drafta.

I prije nego je Šarić draftiran spominjalo se da će prvo odraditi dvije sezone u Europi, a tek onda prijeći u NBA, što će se izgleda i dogoditi. Potpisao je s Efesom dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na treću godinu, no možemo s velikom sigurnošću očekivati da neće iskoristiti tu opciju i da će se naredno ljeto odlučiti na prelazak u Ameriku. S tek 21 godinom na leđima, pred Šarić je još puno uspješnih košarkaških godina te vjerujemo da će dodatnu sezonu u Europi iskoristiti kako bi se na što bolji način pripremio za igranje u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Ove je sezone za turski klub odigrao 27 utakmica u Euroligi s prosječnim brojkama od 9,9 poena, 6,4 skoka i 2,3 asistencije. Proglašen je najkorisnijim igračem Eurolige za studeni, te je postao najmlađi igrač u povijesti koji je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača mjeseca u najjačem europskom klupskom natjecanju. U doigravanju turskog prvenstva, u kojem je Efes izgubio u finalu rezultatom 4-1 od Pinar Karsiyaka, Šarić je za prosječno 26 minuta na parketu bilježio 11 poena, 7,6 skokova i 2,8 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE