Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dario Šarić: Srbija opasno prijeti SAD-u, a mi imamo klasu za OI

Hrvatski košarkaški reprezentativac se za novu NBA sezonu priprema u Šibeniku. Glavni cilj je da bude puno bolji nego prošle sezone, koju, iskreno želi zaboraviti.

Dario Šarić, hrvatski košarkaški reprezentativac i igrač Phoenix Sunsa kraj ljeta provodi u Šibeniku gdje dva puta dnevno trenira i priprema se za novu sezonu. Naravno, prati, ali ne odveč temeljito i zbivanja na Svjetskom prvenstvu u košarci. Razgovor je vođen prije poraza Brazila od Češke, ali svom bivšem izborniku Dario je udijelio komplimente.

Drago mi je za Acu, pokazao je da dobar trener. Dobar je motivator, vjerujm da će igrati u četvrtfinalu. Ima nešto stariju momčad, ali u pogledu iskustva nema problema.

Nekoliko puta je ponovio da nije gledao dobar dio utakmica. No, kao uostalom i cijeli košarkaški svijet nema preveliku dvojbu koga će se pitati kod podjele medalja.

Srbija meni uz Amerikance izgleda kao prvi favorit. Bogdan Bogdanović igra fantastično, znao sam da je odličan igrač, ali čak je i mene oduševio njegov nastupu Kini. Reprezentacija SAD-a i u ovom sasatvu je vrlo jaka i bit će to zanimljiva bitka.

Kako bi Hrvatska izgledala da se nalazi u Kini na SP-u?

Teško je to odgovoriti. Mislim da bismo prošli neke skupine, imamo kvalitetu za četvrtfinale. Ipak imamo šest NBA igrača.

Hrvatska će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ta je informacija razveselila Šarića.

Ako ćemo biti zdravi, ako se svi podredimo momčadskoj igri, nadam se da možemo izboriti Olimpijski turnir u Tokiju sljedeće godine.

Prošlu sezonu Dario želi zaboraviti.

Dogodi se to igraču, nisam bio na razini koju sam od sebe očekujem. Nadam se da će biti posve suprotno u novoj sezoni, odmorio sam se, dobro trenirao ovdje i vjerujem da će i Phoeinx biti bolji u novoj sezoni – zaključio je Dario Šarić.

Izvor:

http://sportklub.hr/Kina2019/Kosarka-u-szechuanskom-umaku/a100345-Saric-Srbija-opasno-prijeti-SAD-u-imamo-klasu-za-OI.html

Latest Posts

NE PROPUSTITE