Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Daryl Morey ne miruje, traži treću zvijezdu za Rocketse

Ubrzo nakon što je potvrđen dolazak Chrisa Paula iz Los Angeles Clippersa u zamjenu za Patricka Beverleyja, Sama Deckera, Loua Williamsa i top 3 zaštićen izbor prve runde drafta 2018. godine, momčad Houston Rocketsa je na meti još nekoliko glasina.

Zatim je GM Daryl Morey krenuo u dovođenje resursa u vidu rubnih igrača s negarantiranim ugovorima da bi razmjena štimala. Najprije su iz Dallas Mavericksa doveli beka DeAndrea Ligginsa u zamjenu za gotovinu, zatim su iz Portland Trail Blazersa doveli beka Tima Quartermana isto za keš. Onda su iz Atlanta Hawksa doveli krilnog centra Ryana Kellyja također za keš i na kraju isto za keš su iz Detroit Pistonsa doveli razigravača Darruna Hilliarda. Nakon što su doveli te igrače s negarantiranim ugovorima za sljedeću sezonu, u trade s Clippersima su uključili Ligginsa, Hilliarda, Kylea Wiltjera i Montrezla Harrella.

Poslije razmjene s Clippersima, mediji javljaju da su Rakete usredotočene za oslobađanje prostora na salary capu za nova pojačanja. Prvi koji bi mogao otići jeste krilni centar Ryan Anderson. Anderson će naredne sezone zaraditi 19,6 milijuna dolara, a ukupno u naredne tri sezone 61,3 milijuna dolara. Kao potencijalna nova momčad za njegov dolazak pojavila se momčad Sacramento Kingsa koji imaju puno prostora na salary capu (oko 50 milijuna dolara). Kingsi na krilnom centru imaju dva vrlo mlada igrača u vidu Skala Labissierea (27. pick  2016. godine) i ovogodišnjeg 20. picka prve runde Henryja Gilesa. Igranje uz Andersona bi im pomoglo da se razvijaju.

Anderson je imao izvrsnu sezonu s Houston Rocketsima u koje je došao prošlog ljeta iz New Orleans Pelicansa. Osim Rocketsa i Pelicansa, u karijeri je igrao za Brooklyn Netse i Orlando Magic.

Jeff Goodman s ESPN-a javlja da sada GM Houstona Daryl Morey pokušava dovesti još jednog All Star igrača i udružiti ga s Chrisom Paulom i Jamesom Hardenom. Iako Goodman nikoga ne spominje u izvještaju, Paul George se spominje kao potencijalna želja, jer je u prethodnih nekoliko tjedana povezivan s dolaskom u Houston Rocketse.

Dolazak Georgea u Houston i pridruživanjem Hardenu i Paulu od Rocketsa bi načinio jedan od najjačih momčadi Zapada i legitimnog suparnika Golden State Warriorsima u borbi za NBA naslov.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Morey uspjeti dogovoriti još jedan blockbuster trade nakon dolaska Paula u Texas.

Latest Posts

NE PROPUSTITE