Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dave Joerger novi trener Kingsa

Kako navodi Adrian Wojnarowski, Sacramento Kingsi su ,,u principu“ sve dogovorili s bivšim trenerom Memphisa, Daveom Joergerom da postane njihov novi trener. Nakon što su Memphis Grizzliesi otpustili Davea Joergera, Wojnarowski je odmah najavio da su Kingsi zainteresirani da obave razgovor s Daveom. Tako je Wojnarowski u nedjelju najavio da će čelnici Kingsa na čelu s Vivekom Ranadiveom na održati sastanak u ponedjeljak s Joergerom, uz napomenu da je sada on na vrhu njihove liste želja za novog trenera Kingsa.

Joergerovo zaposlenje dolazi nakon skoro mjesec dana od kako su Kingsi otpustili Georga Karla. Wojnarowski javlja da će Dave potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 4 milijuna dolara po sezoni s opcijom produljenja istog na još godinu dana. Ne bi bilo teško reći i spomenuti da su Kingsi, uz Brooklyn Netse, bili možda i najneatraktivniji ostalim trenerima s kojima su razgovarali. Sigurno su obavili preko 20 razgovora s mogućim kandidatima za mjesto glavnog trenera. Spomenut ćemo imena s kojima su razgovarali: Kevin McHale, Frank VogelTom Thibodeau, Scott Brooks, Kenny Atkinson, Luke Walton, Sam Mitchell, Vinny Del Negro, Mike Woodson, David Blatt, Mark Jackson, Ettore Messina, James Borrego, Henry BibbyPatrick Ewing, Mark Jackson, Nate McMillan, Jeff Hornacek, Corliss Williamson, Jay Larranaga, Brian Shaw, Ime Udoka, Jeff Van Gundy i Monty Williams.

Kao  prvo, momčad je u zadnjih deset sezona nakon otpuštanja Rika Adelmana promijenila osam trenera od kojih se samo jedan trajao više od dvije sezone.

Vlasnička struktura Kingsa je u potpunoj zbrci. Nikako da svi zajedno ,,gledaju“ u istom pravcu. Prva zvijezda momčadi DeMarcus Cousins nastavlja da izazivati glavobolje dovoljno često kao skupljanje double-doubleova.

Prva stvar koju Karlova zamjena mora napraviti jeste ojačati obranu. Prema NBA.comu, Kingsi su rangirani kao 23.momčad prema defensive ratingu (106,3) i opponent field-goal postotku (46,3) ove sezone.

Vjerujemo da će ih imenovanje Davea Joergera prvim trenerom dovesti onoliko daleko koliko igre time budu praćene i događajima izvan terena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE