Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dave Joerger trener Memphis Grizzliesa

Dugogodišnji pomoćni trener i obrambeni koordinator Memphis Grizzliesa Dave Joerger je novi glavni trener momčadi. Zamijeniti će Lionela Hollinsa koji prije dva tjedna nije uspio sklopiti ugovor s čelnicima kluba.

Joerger kao pomoćni trener u klubu radi već šest sezona, od 2007., a prije toga je bio glavni trener u momčadi Dakota Wizardsa koja nastupa u D-ligi. Joerger u raznim nižim ligama ima dvije nagrade za trenera godine i pet naslova prvaka. Mjesto je dobio ispred Alvina Gentrya i Eda Pinckneya koji su s njim bili u trci za posao.

Grizzliesi su već tri godine zaredom u doigravanju s odličnom jezgrom, a ove godine su stigli sve do finala Zapada gdje su ih San Antonio Spursi svladali nakon četiri utakmice. Očito je da nisu imali namjeru udaljavati se od sistema bivšeg trenera Hollinsa koji je u klub donio vrlo dobar rezultat.

Iako je Joerger prema navodima čelnika Grizzliesa bio glavni favorit za mjesto glavnog trenera, ovaj potez može biti itekako riskantan jer će konferencija Zapad dogodine biti jača nego ove. Posebno Oklahoma City Thunder kojima se vraća Russell Westbrook, dok su i Clippersi pojačani trenerskim mjestom Doca Riversa. Grizzliesi će u sljedećoj sezoni zasigurno trebati otići korak naprijed ako se žele vratiti u finale konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE