Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Blatt blizu povratka u Europu

Bivši glavni trener Cleveland Cavaliersa, David Blatt, blizu je povratka u Europu. Prema izvorima iz Izraela Blatt bi trebao preuzeti turski klub Darussafaka.

Priority Sports, koji predstavljaju Blatta odbili su komentirati kada su ih kontaktirali iz ESPN-a.

Reporter David Pick, izjavio je kako je Blatt blizu potpisivanja višegodišnjeg ugovora s Darussafakom koji je vrijedan 1,7 do 2 milijuna američkih dolara po sezoni.

Blatt je također bio i na intervjuu za posao u New Yorku, Sacramentu i Houstonu. Knicksi koji bi uskoro trebali objaviti kako je njihov novi glavni trener Jeff Hornacek, ozbiljno su razmatrali opciju da Blatt preuzme ulogu trenera, prema nekim izvorima.

David Blatt je jedan od najuspješnijih trenera u povijesti europske košarke, također je izazvao interes i nekih drugih europskih klubova.

Vodio je Cleveland prošle godine do NBA finala, a onda je otpušten u siječnju. Cavsi su imali omjer pobjeda i poraza 30-11 za vrijeme njegovog otpuštanja. Nijedan trener nije otpušten s tako velikim postotkom pobjeđivanja. Blatt je imao 73% pobjeda. On je također prvi trener otkako su konferencije počele u sezoni 1970-71. a da je otpušten iako je njegova momčad bila najbolja u konferenciji.

On se nadao povratku u NBA sljedeće sezone, ali njegov povratak u Europu ne bi trebao biti iznenađenje. Osvojio nekoliko naslova u svojoj 21-godišnjoj trenerskoj karijeri prije nego što je došao u Cavalierse. U ljeto 2014. prije nego što je došao u Cleveland Blatt je vodio Maccabi Tel Aviv do prvaka Eurolige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE