Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

David Blatt će dobiti šampionski prsten

U zadnje vrijeme Cleveland Cavaliersi su pokupovali preko tisuću šampionskih prstenova za svoje zaposlenike, uključujući i neke bivše poput Andersona Varejaoa i Davida Blatta. Ne znamo hoće li Varejao, koji je sredinom sezone poslan u Golden State Warriorse, prihvatiti svoj.

Ali, Blatt, koji je otpušten u siječnju, će prihvatiti svoj. „Cleveland mi je ponudio prsten koji ću prihvatiti, zato što su mi ga ponudili s pun poštovanja. Htjeli su mi dati prsten zato što misle da sam ja pridonio osvajanju titule. To nije moja titula, shvaćam to, ali se osjećam kao da sam napravio nešto, i prihvaćam ga zbog tog, kao i zbog načina na kojeg su ga ponudili. Važna stvar za mene jest ta da su se oni osjećali kao da je taj prsten zaslužen a ne poklonjen i zato ću ga rado primiti.“

Ponizna izjava od Blatta koji se nije uvijek činio takvim. Ponajviše zato što je odgovor na pitanje o osjećaju igranja pred predsjednikom bio pomalo arogantan. Rekao je kako mu to nije prvi svjetski vođa ispred kojeg je vodio ekipu. Nije podnosio ništa što ga nije predstavljalo kao jako uspješnog trenera.

Ipak, ovo nije Blattova titula, Tyronn Lue je odveo ekipu do kraja. Blatt je ipak pridonio. S Cavsima je ostvario omjer 30-11 koji im je pomogao osigurati prednost domaćeg terena kroz doigravanje. To je ujedno i najbolji omjer ikad trenera koji je otpušten tijekom sezone.

Cavsi nisu morali dati Blattu prsten, ali je to bio pravi potez. Napraviti to s poštovanjem samo pridodaje gesti. Na kraju krajeva, Blatt se ne treba premišljati oko uzimanja prstena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE